string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘We staan voor, maar 2-1 is tricky’.

Vrijdag 13 mei 2016 om 16:16

Trainer Erwin van de Looi zat amper 17 uur na afloop van de eerste halve finale tegen Heracles Almelo alweer op de persconferentie voor de returnwedstrijd van aanstaande zondagmiddag in het Polman Stadion. Hij gaf aan dat zijn ploeg vooral minder slordig moest zijn en minder balverlies moest lijden dan donderdagavond.

Donderdag rond kwart voor negen had Van de Looi bij de persconferentie in Euroborg al aangeven dat hij over de eerste helft van donderdag tevreden was en over de tweede een stuk minder. “Voor de pauze hebben we verzuimd verder afstand te nemen en kregen we aan het slot zelfs nog een goal tegen. In de tweede helft was het begin goed, maar daarna werd het veel te slordig en leden we veel teveel balverlies. Een tweede tegengoal is ons bespaard gebleven.”
Tricky
Van de Looi zag dat Heracles vooral kansen kreeg omdat Groningen de bal verspeelde op gevaarlijke momenten. “Ze hebben zelf één kans gecreëerd en dat was een kopbal van Weghorst uit een cornersituatie. En voor de rest hebben wij veel weggegeven. Wel is duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. We staan voor en 2-1 is nog altijd beter dan 0-0. Maar 2-1 is wel ‘tricky’. We willen zondag sowieso scoren en gaan zeker niet op een gelijkspel spelen, maar gaan voor de winst.”
Indien Groningen de finale haalt, zal PEC Zwolle of FC Utrecht daarin de tegenstander zijn. “Ik hoorde gisteren dat Zwolle de 0-0 een goede uitgangspositie vindt, omdat ze in eigen huis ‘de nul’ hebben gehouden. We gaan het zondagmiddag zien. Eerst willen we zorgen dat wij zelf als eerste in die finale staan. We zijn de laatste weken vaak winnend van het veld gestapt en daar willen we graag nog ‘even’ mee door gaan!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren