string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We moeten gewoon de volgende ronde halen’.

Dinsdag 24 september 2013 om 14:17

FC Groningen start het KNVB-bekertoernooi woensdagmiddag om 17.00 uur op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam-Zuid. Tegenstander is AFC, de huidige nummer 2 van de Topklasse Zondag. Het doel is duidelijk; door naar de beste-32. “Het bekertoernooi is belangrijk voor ons,” aldus trainer Erwin van de Looi.

Op de persconferentie daags voor de ontmoeting met de Amsterdammers blikte Van de Looi terug op het duel met RKC: “De eerste helft was, behoudens de eerste tien minuten, niet goed genoeg. De tweede helft was een stuk beter. Er waren goede combinatie en het spel werd van links naar rechts verplaatst. Aan de eerste goal ging een minuut van balbezit vooraf. Na de tegengoal (2-1) sloeg de onzekerheid weer wat toe, maar uiteindelijk was de zege dik verdiend. Deze wedstrijd hadden we ook het hoogste aantal gewonnen duels tot nu toe en met name over die statistiek waren we erg tevreden.”
Afwezigen
Tjaronn Chery keert na een schorsing terug bij ‘de achttien’ en neemt de plek in van de aan zijn enkel geblesseerde Krisztian Adorjan. “Adorjan raakte maandag geblesseerd op de training toen hij op de voet van een medespeler stapte. Het lijkt niet heel ernstig, maar morgen is hij niet inzetbaar. Timo Letschert is nog één wedstrijd geschorst en daarnaast zijn Henk Bos (knie), Nick Bakker (knie), Rasmus Lindgren (heup) en David Texeira (lies) niet inzetbaar. Maikel Kieftenbeld viel geblesseerd uit tegen RKC na een knietje in zijn heup, maar is na veel ‘ijsen’ en fietsen weer fit voor morgen.”
Tegenstander
Van de Looi ging AFC afgelopen zondag bekijken in de uitwedstrijd tegen Haaglandia. “De doelman van Haaglandia kreeg al na vijf minuten een rode kaart en uit de daarop volgende vrije trap werd gescoord. Haaglandia kwam met tien man nog terug tot 1-1 en na rust tot 2-2, maar halverwege de tweede helft werd het 2-3 en in de laatste vijf minuten nog 2-4 en 2-5.”
“AFC is een goed voetballende ploeg met Pepijn Kluin als aanvallende middenvelder en daarnaast nog een aantal prima spelers, veelal met een verleden in het profvoetbal. Ze hebben snelle backs en snelheid in de spits. Ook scoorden ze drie van de vijf goals uit spelhervattingen. Maar als we tien keer tegen hen spelen, moeten we er negen winnen. Het is voor ons de eerste stap naar de bekerfinale. Je kunt het moeilijk goed doen. Als je wint, had je dikker moeten winnen en als je dik wint was de tegenstander niet goed. Wij zijn in ieder geval goed voorbereid en moeten gewoon de volgende ronde halen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’