string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘We hebben met durf gespeeld’.

Donderdag 29 oktober 2015 om 09:56

Woensdagavond laat stond FC Groningen met lege handen na de verloren verlenging. Zowel trainer Erwin van de Looi als aanvoerder Michael de Leeuw vond dat Groningen het in de reguliere speeltijd had moeten afmaken. “Het had niet gehoeven,” aldus De Leeuw.

FC Groningen werkte een 1-0 en 3-2 achterstand weg en verspeelde een 2-1 voorsprong in een doelpuntrijke wedstrijd. In de verlenging ging het mis en verloor de bekerhouder met 5-3. “Het was een grote teleurstelling. Als je drie keer scoort in een uitwedstrijd bij Utrecht, dan doe je het best wel aardig. Maar als je vijf tegen krijgt, is het niet goed genoeg. Vier van de vijf goals waren ballen van twintig meter afstand, waar niet goed werd verdedigd.”
Na het belangrijke gelijkspel in Liberec en het eerste competitiepunt op vreemde bodem in Utrecht, speelde Groningen een ‘prima wedstrijd’. “We hebben grote delen van de wedstrijd met durf gespeeld. En 3-3 na negentig minuten in Utrecht was echt niet eens zo gek. Ook omdat we nog twee grote kansen op de 3-4 hadden. Maar het een ‘alles of niets’-wedstrijd. En dan moet je er ook in de verlenging weer staan.”
Killen
Aanvoerder Michael de Leeuw deelde de mening van zijn trainer. “Dit was heel zuur, het had niet gehoeven. Het was een mooie wedstijd en met die kansen op het einde dan moet je gewoon killen. Dan beslis je deze wedstrijd binnen negentig minuten.”
“We herstelden ons na een kwartier van de 1-0 achterstand in de eerste minuut. In de tweede helft kwamen wij juist goed uit de startblokken, maar werd het na de 2-1 wat minder. De goals gaven we te makkelijk weg vanavond. En op het einde had ikzelf moeten scoren en kreeg daarna Jesper Drost nog een kans.”
Na zeven bekerzeges op rij komt er voor Groningen een einde aan een het bekeravontuur. “We willen allemaal die bal binnen schieten. Het is niet echt te verklaren waarom hi er niet in ging. Op het einde heeft Utrecht een sterke fase en wij wisten in de verlenging geen goede kansen meer te creëren. Nogmaals, het is zuur en het zat er echt wel in vanavond.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga