string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Volgende ronde behaald, tweede doelstelling niet’.

Woensdag 30 oktober 2013 om 23:02

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Groningen-Capelle blij over het bereiken van de laatste zestien, maar minder tevreden over de uitvoering van zijn ploeg. Zijn collega Theo de Boon van VV Capelle kan zich weer volledig gaan richten op het vervolg in de Zaterdag Topklasse.

Erwin van de Looi: “Allereerst complimenten voor de tegenstander. Een ploeg die het goed voor elkaar heeft en goed stond, zonder geschop en speelt door fair de duels aan te gaan. Onze eerste doelstelling was in de koker te komen voor de laatste-16 en dat is gelukt. De tweede doelstelling was het aanvalsspel verder te ontwikkelen en dat is niet gelukt. In de laatste dertig meter van het veld hebben we te weinig gecreëerd, net zoals dat tegen Vitesse het geval was.”
“In de eerste helft hadden we veel moeite. In de tweede helft met Michael de Leeuw aan de rechterkant ging het al een stukje beter. Maar nog steeds kregen we te weinig kansen. We werken er hard aan en hebben wel een paar kansen gehad. Maar over de hele wedstrijd was het gewoon te weinig. Tot slot wil ik alle mensen bedanken die vanavond de moeite hebben genomen ons te komen bekijken in Euroborg. De ondersteuning van de fans door het gezang in de tweede helft gaf ook een mooie sfeer. Zondag tegen Roda JC willen we graag weer meer laten zien dan vanavond.”
Theo de Boon: “Als Topklasser kon je als underdog naar Euroborg. We hebben FC Groningen twee keer bekeken omdat we natuurlijk geen modderfiguur willen slaan. Van de honderd wedstrijden die je speelt, verlies je normaal gesproken 99 keer. Groningen heeft ons ook serieus genomen, want trainer Erwin van de Looi was afgelopen weekend nog bij ons op het Sportpark.”
“We kwamen het eerste kwartier goed door en kregen steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel. Toch kwamen we heel ongelukkig op achterstand. Door het uitvallen van Diao in de warming-up moest Valentijn rechtsback spelen. Hij was de ongelukkige die in eigen doel kopte. Tot de rust hebben we het op 1-0 gehouden. Na de rust wilden we dat natuurlijk repareren en we hebben nog een paar mogelijkheden gehad.”
“Je krijgt ook in zo’n wedstrijd altijd wel één of twee kansen. In deze wedstrijd was het Versluis die van buiten de zestien meter uithaalde. Niet veel later werd het beslist middels een spelhervatting. We zijn daarna ons positiespel blijven spelen, hebben geen onnodige overtredingen gemaakt en wilden met rechte rug de eindstreep halen. Voor ons is 2-0 een mooie uitslag. FC Groningen wens ik succes in de volgende ronde. We waren met zeshonderd mensen vanuit Capelle naar Groningen gekomen. Dat onze jongens na afloop een staande ovatie kregen, was een geweldig compliment.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren