string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Vol huis moet ons voordeel worden’.

Vrijdag 16 mei 2014 om 16:39

Trainer Erwin van de Looi kon daags na de wedstrijd nog weinig zeggen over de fitheid van de spelers na het treffen in Alkmaar van donderdagavond. Zijn ploeg trainde pas ’s middags na het laatste vrijdagse perspraatje van het seizoen.

Van de Looi nam enkele uren na de krachtmeting in Alkmaar met een goed gevoel plaats aan de tafel in het perscentrum van Euroborg. “Het was een mooi avondje, hoewel de uitslag niet heel geweldig was. Wat ik direct na de wedstrijd ook al zei: 0-0 is een linke stand. Maar gezien het wedstrijdverloop ben ik er niet ontevreden mee en is het natuurlijk wel een uitslag met perspectief. Het was een echte wedstrijd met alles eromheen. Ik heb twee teams gezien die aardig aan elkaar gewaagd waren. We vonden hun 4-4-2 opstelling ook voor de hand liggen. AZ probeerde in het begin meteen iets te forceren. Het tweede kwart was weer meer voor ons.”
Dubbele wissel
Van de Looi liet de wedstrijd nog eens de revue passeren. “Na de rust kregen wij wat kansen en later keerde de wedstrijd weer wat toen zij na de dubbele wissel met drie spitsen gingen spelen. Op het middenveld ontstonden grotere afstanden en werden zij gevaarlijker. We hebben niet een uitgoal gemaakt en dat is jammer. Aan de andere kant weten nu wel waar we aan toe zijn en dat is thuis winnen en we moeten hoe dan ook scoren.”
Van de Looi waarschuwt echter wel voor een val. “We zullen zondag zeker niet als blinden gaan aanvallen. Buiten dat het lekker weer wordt, zal het ongetwijfeld ook figuurlijk een heet middagje worden. AZ weet uitstekend op resultaat te spelen en het kan zomaar dat ze in een 5-3-2-systeem gaan spelen en meer op de counter. Wie weet. Dick Advocaat loopt hier niet voor weg. Wij houden opnieuw rekening met drie mogelijke formaties. Het was donderdag tactisch en dat zal het zondag ook weer worden. Het is de finale van de play-offs, met Europees voetbal als inzet, niet een wedstrijdje tegen Bal op het Dak 3.”
Duels
Van de Looi weet wat er zondagmiddag in een bomvolle Euroborg anders moet dan in Alkmaar. “In verdedigend opzicht stonden we goed, maar was het voorin niet top. Als we top waren geweest, hadden we zeker een goal gescoord. AZ vond ik zeer goed in de duels over het hele veld. Een slimme en volwassen ploeg, die in staat is om zich snel aan te passen aan de omstandigheden. Dat zag je toen ze overschakelden van 4-4-2 naar 4-3-3. Iedereen wist meteen waar hij aan toe was.”
“Wat ik ook erg mooi vond, was het uitvak met FC-supporters. De spelers en staf hebben hier erg van genoten”, laat Van de Looi weten. “De laatste weken zat het uitvak steeds al mooi vol en deze keer was de sfeer echt fantastisch. Zondagmiddag hebben we een vol huis en kunnen we de steun van alle supporters goed gebruiken. Dat moet een voordeel voor ons worden. Maar we laten ons niet gek maken en gaan niet als kippen zonder kop voetballen. Het is prachtig dat we tot de laatste wedstrijd in de race zijn voor het laatste Europese ticket!”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’