string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Uithuilen en zondag opnieuw beginnen’.

Vrijdag 20 december 2013 om 15:16

Trainer Erwin van de Looi zat amper zestien uur na de uitschakeling in het bekertoernooi alweer in het perscentrum voor de voorbeschouwing op de volgende wedstrijd tegen NEC. Zondag heeft Groningen iets recht te zetten en wil de FC het sportieve jaar 2013 op een positieve manier afsluiten.

Over de wedstrijd van donderdag had Van de Looi de avond ervoor al het één en ander gemeld. “Ik heb de wedstrijd inmiddels een keer teruggezien en heb eigenlijk geen nieuwe inzichten. Alles was zoals ik het in de wedstrijd al had beleefd en zoals ik het heb verwoord. In de eerste helft kwamen we in onze opbouw vaak één op één te staan en daar had de ploeg moeten herkennen dat dan de diepte gekozen moet worden. Niet alleen een diepe bal, maar een bal achter de verdediging. Dat lukte één keer in de eerste helft en dat werd ook meteen een gevaarlijk moment.”
Goed ontvangen
“In de tweede helft hebben we er werkelijk alles aan gedaan en hadden we in de slotfase wellicht nog meer de discipline moeten hebben om via de zijkanten te blijven spelen. Soms werd er iets te vroeg van afstand geschoten terwijl er nog een afspeelmogelijkheid was geweest. Ik vond het heel fijn om te merken dat de invalbeurt van Género Zeefuik door het publiek goed werd ontvangen. Hij kwam erin en ik moet zeggen dat er ook wel wat gebeurde met de wedstrijd.”
“Maar helaas viel de goal niet dus moeten we uithuilen en zondag opnieuw beginnen. Bij NEC is Michael Higdon geschorst en dus spelen ze zonder een echte target-man. Dat zal anders zijn. Wat onze opstelling is, kan ik nog niet zeggen. De basis van gisteren heeft vandaag niet getraind. Dus zal morgen meer duidelijk worden. Wel is bekend dat Rasmus Lindgren voldoende is hersteld van zijn voetblessure en terugkeert bij ‘de achttien’. Daarnaast vormt de inzetbaarheid van Filip Kostic nog een vraagteken. Hij heeft wat klachtjes, maar ik ga er van uit dat hij wel inzetbaar zal zijn.”
Herdenking
“We hebben de afgelopen vier wedstrijden in Euroborg niet gewonnen. We willen nog één keer wat laten zien. We hebben bij vlagen goed gespeeld en waren meestal niet de mindere partij, maar de resultaten waren wel minder. We mobiliseren alles en iedereen om nog een laatste overwinning te kunnen boeken in 2013. Het wordt een beladen middag door de herdenking van Martin Koeman, vooral voor de mensen die hem goed kennen. Daarna hopen we het publiek weer vol mee te kunnen krijgen. De ploeg zal vol gas geven en je weet nooit zeker of je dan wint. Maar we zullen er met z’n allen alles aan doen!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen