string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Te slordig en te onzuiver’.

Zondag 06 december 2015 om 23:56

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Roda-Groningen teleurgesteld over het geboden spel in balbezit. Zijn collega Darije Kalezic van Roda gaf aan zijn ploeg zich had afgestemd op de tegenstander om balans te vinden.

Van de Looi (Groningen): “We hadden ons voorgenomen om de punten hier weg te halen en beter te voetballer en dat vooral in aanvallend opzicht. In het begin wisten we Roda nog aardig onder druk te zetten en verdedigend hadden we het ook goed voor elkaar, maar aan de bal was het de onzuiver en te slordig. Dat is erg teleurstellend, want we zijn er veel mee bezig geweest de afgelopen week.”
“Vandaag is het in de uitvoering niet gelukt. We weten dat we beter kunnen en hebben het vandaag niet laten zien. Vooral door de slordigheid die we in de passing hadden. Dan wordt het 0-0 en zorgt Roda met opportunistische momenten nog voor wat gevaar. Aan de andere kant hoopten we op een moment van de extra klasse bij de aanvallers, maar een overwinning zou niet terecht zijn geweest.”
Kalezic (Roda): “In de fase waarin wij zitten, kijk je niet alleen naar je eigen elftal maar ook naar de tegenstander. Om balans te vinden, moeten we ons soms aanpassen. Daarin hebben we vandaag tegenover Maduro en Tibbling op het middenveld Van Hyfte en Paulissen neergezet. We hadden gehoopt niet alleen hun niet aan de bal te laten komen, maar ook zelf meer doelpogingen en doelpunten te krijgen. Dat laatste is echter niet gelukt.”
“We hebben wel geprobeerd hoog te staan en ze niet te laten voetballen. We hebben afgesproken het publiek te trakteren op veel passie en strijd en dat is het voetbal dat bij Roda past. Sprankelend voetbal dat verwachten de mensen niet elke week van ons. Het was een wedstrijd in evenwicht, zonder kansen. Er waren wat pogingen en wat schoten en wij waren iets dichterbij de goal.”
“We scoren weinig, dus als we punten willen pakken dan moeten we de nul houden. Dat hebben we gedaan als één man. Tegen een club als Groningen die bij de eerste vijf wil staan, is dat een wereldprestatie. Een compliment aan het team en de supporters die ons de hele wedstrijd hebben gesteund!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord