string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Pijnlijke en leerzame slag verloren’.

Maandag 21 december 2015 om 07:40

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Heracles-Groningen (2-1) teleurgesteld in het resultaat. Halverwege de competitie is de achterstand op nummer 4, Heracles, vier punten. “We zullen na de winter sterk terugkomen.”

Erwin van de Looi (FC Groningen): “We hadden hetzelfde voornemen als Heracles. Een goed jaar voor de club op een hele goede manier afsluiten. Dat is ons echter niet gelukt. De uitslag is verdiend op basis van de wedstrijd van vanavond. Heracles heeft meer energie in de wedstrijd gestoken en voetbalde vandaag ook makkelijker. De wedstrijd ging vanavond om plek vier, maar dat is ook nog niet zoveel waard. Het gaan om de klassering na 34 wedstrijden.”
“Vandaag hebben we een pijnlijke en leerzame slag verloren. Begin oktober verloren we voor het laatst een competitiewedstrijd, bij Vitesse. En van nederlagenleer je net zoveel als van overwinningen. Na de winter zullen we sterk terugkomen. We hebben een achterstand in te lopen op Vitesse en Heracles en hebben nog zeventien wedstijden om ons te laten zien. We blijven hard werken en mogen niet verzaken. We gaan de bus in, moeten hiervan leren en de wedstrijd weer snel vergeten. In 2016 gaan we door op de weg die we hebben ingeslagen.”
John Stegeman (Heracles Almelo): “Wij zijn blij dat we deze wedstrijd winnend hebben kunnen afsluiten, want het was nog een aardige puzzel die we moesten leggen om een fit Heracles op de mat te krijgen. We hadden veel mutaties en hebben tegen een goede tegenstander de winst in handen kunnen houden. We hebben verdiend gewonnen, maar waren onnauwkeurig in de afwerking. Uiteindelijk werd het daardoor nog billenknijpen en had ‘ie ook aan de andere kant kunnen vallen. Het is een compliment aan de ploeg dat het gelukt is.”
“Mooi was deze avond ook voor Gino Bosz. Dat hij in de allerlaatste minuut doelpunt maakt en belangrijk is voor het team. Hetzelfde geldt voor jongens als Heerkens, Darri en Gladon, die er in één keer staan. Het geeft aan dat ze een goede ontwikkeling doormaken. We staan nu vierde maar zijn nog niet tevreden. De eindafrekening komt pas na 34 wedstrijden. We moeten nu niet in de war raken en het wordt nog loodzwaar voor ons. We proberen de vierde plek zo lang mogelijk te verdedigen. Maar we focussen ons erop om Heracles op de kaart zetten en daarover zijn we nog niet tevreden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam