string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Nog niet goed genoeg’.

Vrijdag 24 januari 2014 om 15:37

Eén van de doelstellingen van trainer Erwin van de Looi voorafgaand aan het seizoen was het bieden van spektakel in Euroborg. Tot op heden slaagt FC Groningen daar behoorlijk in, met veel druk op de bal. Afgelopen weekend, in de uitwedstrijd tegen RKC, liet de ploeg van Van de Looi ook zien de tegenstander geduldig kapot te kunnen spelen en op die manier kansen te creëren.

Over het duel in Waalwijk zei Van de Looi vrijdagmiddag tijdens zijn wekelijkse persmoment: “Ondanks het uiteindelijk tegenvallende resultaat, was ik vorige week zeer tevreden over ons spel. De manier van spelen, bepalend en dominant, ging zeventig minuten lang heel aardig. In balbezit hebben we telkens goed het geduld bewaard. Daardoor waren we fases lange tijd in balbezit en zijn we blijven zoeken naar de opening.”
Minder spectaculair
Van de Looi was het er niet mee eens dat het spel van zijn ploeg hierdoor op momenten saai leek. “Soms lijkt dit positiespel minder spectaculair, omdat je achterin veelvuldig de bal rondspeelt. Het is in onze ogen echter wel beter de bal in de ploeg te houden dan hem zomaar naar voren te schoppen. Je kunt de bal beter in bezit houden, dan dat je er telkens achteraan moet rennen.”
“Uiteindelijk zal je op deze manier ruimte creëren en een opening vinden”, meende Van de Looi. “Je zag tegen RKC dat hun middenveld grote afstanden moest afleggen om het te kunnen belopen. Ik vond het mooi om te zien dat we vanuit langdurig balbezit toch nog kansen konden creëren. Vaak zie je in het voetbal dat kansen ontstaan uit omschakelmomenten. Wij hebben afgelopen week zeker drie kansen gehad na een geduldige en verzorgde opbouw. Ik ben tevreden over de ontwikkeling van het team, maar we zijn nog niet goed genoeg. Als het goed genoeg was geweest, hadden we de wedstrijd in Waalwijk gewonnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam