string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Niet verdiend te verliezen’.

Zondag 15 december 2013 om 20:49

Trainer Erwin van de Looi vond dat FC Groningen niet had verdiend in De Kuip te verliezen, was teleurgesteld en gaf complimenten aan zijn spelersgroep. Ronald Koeman vond het de verdienste van FC Groningen dat Feyenoord moeizaam speelde.

Van de Looi: “We zijn hier voor een resultaat gekomen en dat is niet gelukt. Ik ben zeer teleurgesteld net als mijn spelers. Aan de andere kant heb ik ook wel genoten over de manier waarop we hier hebben gevoetbald. ADO heeft ons vorige week wel een tikkie gegeven en vandaag hebben we ons hersteld. Dat is wel knap. In de eerste helft begonnen we uitstekend en agressief. En de eerste aanval moest er eigenlijk meteen in.”
“Feyenoord scoorde wel makkelijk uit de eerste kans, maar daardoor raakten we niet in de war. Gaandeweg de eerste helft ging de opbouw met drie man achterop steeds beter. In de tweede helft kwamen we niet goed de kleedkamer uit, maar hebben we ons hersteld. We hebben kansen gecreëerd en ook een paar weggegeven. Al met al hadden we het niet verdiend hier te verliezen. Dat geldt allemaal niet, want we hebben niet gescoord. Complimenten aan de spelersgroep hoe ze zich hier vandaag hebben getoond.”
Ronald Koeman (Feyenoord): “FC Groningen probeert altijd vroeg druk te zetten en dat gebeurde vanaf het begin. Wij gingen vervolgens goed voetballen en maakten ook een goal. Verder was het een hele moeizame wedstrijd. Dit kwam vooral door de kwaliteit en organisatie van de tegenstander. Ik vond namelijk niet dat wij slecht speelden. Wel was het probleem dat we de vrije man niet konden vinden, niet vooruit voetbalden maar liever een pass terug gaven. Dan verleg je het probleem.”
“Het kon in de tweede helft alle kanten op. Er waren kansen over en weer voor beide ploegen. We hebben gevochten om de nul te houden en de drie punten te behalen. Daarin zijn we geslaagd en daar ben ik zeer tevreden over. Het ligt soms aan de tegenstander wat je wel en niet kan doen in een wedstrijd. En vandaag lag het meer aan Groningen dan aan onszelf dat wij geen goede wedstrijd speelden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen