string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Niet scherp en overtuigend genoeg’.

Zondag 08 december 2013 om 17:20

Trainer Erwin van de Looi vond na afloop van FC Groningen-ADO Den Haag dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven en sprak van een ‘pijnlijke middag’ voor zijn ploeg. ADO-collega Maurice Steijn had zijn ploeg wat omgegooid en zag zijn team succes hebben.

Erwin van de Looi: “Het was een pijnlijke middag. Als je thuis tegen ADO speelt dan reken je niet op een nederlaag, zeker niet gezien het niveau van de laatste weken. Maar we konden vanaf het begin niet de echte druk erop krijgen en in balbezit was het te stroperig. We konden de vrije man niet vinden, terwijl die er vaak wel was.”
“We hadden een aantal kansen en momenten, maar waren net niet overtuigend genoeg om tot scoren te komen. Uit één van de spaarzame aanvallen kwamen we op achterstand. In de tweede helft was het wel iets beter, maar bleef de dreiging van ADO Den Haag eigenlijk continu aanwezig.”
“We hebben veel aanvallend gewisseld en ondanks het feit dat we op gelijke hoogte kwamen, hebben we ook de aanvallende wissel met David Texeira (voor verdediger Timo Letschert – red.) doorgezet. Door ‘één op één’ te gaan spelen, wilden we de pot naar ons toe trekken. We kregen daarvoor met Johan Kappelhof en Texeira nog twee honderd procent kansen op een positief resultaat.”
“Het paste eigenlijk wel in het beeld dat het vandaag niet scherp en overtuigend genoeg was. We hebben verloren van een fysiek sterk ADO Den Haag dat scherp is in de counter. Het was een harde les dat het altijd top moet zijn om te kunnen winnen. Vandaag was het niet top. Al met al vond ik dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven.”
Steijn: “We hebben de ploeg wat omgegooid voor de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen, dat ook in vorm is. We zijn met een ander concept gaan spelen met Kramer als diepe spits en Van Duinen van links en Gehrt aan de rechterkant in een vrije rol, zoals Tjaronn Chery vorig seizoen vaak bij ons speelde.”
“Dit om onder de te verwachten grote druk van Groningen uit te kunnen komen en een behoorlijk blok op het middenveld te hebben. Daarin zijn we vanaf het begin goed in geslaagd. Je moet dan ook een beetje geluk hebben, want Groningen kreeg wel wat kansen uit schoten en voorzetten. Het is dan lekker als die goal niet valt.”
“Wij maakten zelf wel een goede goal en in de tweede helft was de opdracht te vechten met een leeuwenhart. Dat heb ik teruggezien en we hadden de wedstrijd eigenlijk onder controle. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen door het overtal uit te spelen of uit schoten van de rand van de zestien. Dan valt die 1-1 en denk je ‘het zal toch niet?’”
“We hebben veerkracht getoond en toch nog de winnende goal gescoord. Ik ben er trots op dat we hier toch eindelijk een keertje gewonnen hebben en vond de zege ook verdiend.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam