string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Na de pauze tactisch omgezet’.

Zondag 01 mei 2016 om 17:41

Trainer Erwin van de Looi zal komende zondag na de wedstrijd tegen Heracles Almelo weliswaar symbolisch worden uitgeluid, maar er is een reële kans dat het seizoen met minimaal twee duels zal worden verlengd. “In de eerste helft merkte je dat er veel spanning op de ploeg zat,” vertelde de FC-trainer na afloop.

Van de Looi zag dat zijn ploeg niet echt lekker aan de wedstrijd in Friesland begon. “Er leek veel spanning op de ploeg te zitten en we waren slordig aan de bal. Spelers maakten fouten, die ze normaal gesproken nooit maken. Zo hielpen wij de tegenstander in de wedstrijd. Het zorgde voor gevaarlijke momenten. Ook werden de ruimtes op het veld te groot.”
Na de pauze werd een tactische omzetting gedaan. “We speelden op het middenveld niet meer in zone, maar in koppels en zo kregen we de controle over de wedstrijd terug. In de slotfase kreeg Heerenveen nog wel wat kansen, doordat ze veel lange ballen gingen geven. Dan zijn er altijd wel wat scrimmages die voor gevaar zorgen. Met het inbrengen van Kasper Larsen wonnen we de duels in de slotfase en trokken we de drie punten over de streep.”
Tijdens de wedstrijd hielden vooral assistent-trainer Dick Lukkien en clubarts Brouwer de standen op de andere velden in de gaten. “Ik had zelf geen telefoon bij me,” meldde Van de Looi. “En vanaf het moment dat we zelf met 2-1 voor stonden, was het ook van minder belang wat de andere uitslagen zouden worden. Het is uiteindelijk erg spannend geworden vanaf het moment dat wijzelf achter stonden en diverse ploegen boven ons op voorsprong. Tot het uiteindelijke resultaat dat we zelf winnen en veel concurrenten de punten hebben laten liggen.”
Met het oog op volgende week is FC Groningen nu niet meer afhankelijk van andere ploegen. Bij winst zijn de play-offs hoe dan ook veiliggesteld. “We hebben het volledig in eigen hand. Het is echter geen makkie. Heracles is een meer dan geduchte tegenstander. De stand na 33 wedstrijden is onbelangrijk. We hebben nog niks en moeten de lijn doortrekken.Het is de stand na 34 duels die telt.”
De afgelopen serie van vijf wedstrijden met 13 punten moet volgende week in Euroborg een vervolg krijgen. “Voetballend was het van onze kant vandaag misschien niet altijd goed, maar de spirit en de vechtlust en de wil om te winnen waren weer volop aanwezig. In deze fase van het seizoen is dat echt goed om te zien.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren