string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Mouwen weer opstropen’.

Vrijdag 29 april 2016 om 15:16

Erwin van de Looi behaalde met zijn ploeg tien punten in de afgelopen vier wedstrijden en is daardoor nog altijd in de race om minimaal de felbegeerde achtste plek op de ranglijst te behalen. “Als we de zaken samen goed voor elkaar hebben, heb ik er alle vertrouwen in,” aldus de FC-trainer.

Het belang van de wedstrijd is voor FC Groningen in ieder geval duidelijk, weet Van de Looi. “Voor ons staat er nog veel op het spel, terwijl de wedstrijd bij Heerenveen vooral in het teken zal staan van afscheid, aangezien het hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen is. We hebben er heel veel zin in om de Derby van het Noorden te spelen en het is ook mooi dat we worden gesteund door een uitverkocht uitvak.”

Scenario’s
Om een reële kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal te houden, zal er in Friesland gewonnen moeten worden. Bij een gelijke stand in de eindfase van de wedstrijd, zal FC Groningen met het oog op de tussenstanden op de andere velden mogelijk meer risico moeten. Van de Looi en zijn ploeg zijn hierop voorbereid. “We moeten er rekening mee houden dat we nu mogelijk meer risico moeten nemen. De afgelopen dagen hebben we tactisch getraind en zijn deze scenario’s ook aan bod gekomen.”

De tegenstander staat momenteel twee plekken lager dan Groningen en heeft drie punten minder. “Heerenveen maakt een wisselvallig seizoen door. Ze hebben hele goede met minder goede dingen afgewisseld. Ze beschikken over een selectie met veel individuele kwaliteit. Aan ons de taak om te zorgen dat het voetbal er bij hen niet uitkomt. En natuurlijk moeten we zelf laten zien wat we in huis hebben. Als we de zaken samen goed voor elkaar hebben, heb ik er vertrouwen in dat we voor de overwinning kunnen gaan.”

Resultaat
Sinds de uitzege bij ADO Den Haag spat de vechtlust er vanaf bij de Trots van het Noorden. Ook de Friezen hebben op een soortgelijke manier punten gepakt. “Heerenveen heeft er onlangs tegen Ajax echt een voetbalgevecht van gemaakt en dat hebben wijzelf in de afgelopen serie ook gedaan. We zullen zondag weer de mouwen opstropen en moeten meegaan in de duelkracht. In de afgelopen dagen hebben we dat nog maar weer eens benadrukt, want iedereen moet er in mee om een resultaat te kunnen halen. We moeten en willen winnen!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam