string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Liever twee keer gewonnen dan drie keer gelijk’.

Vrijdag 06 december 2013 om 15:27

FC Groningen is inmiddels zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen en speelt zondagmiddag in Euroborg tegen ADO Den Haag met de insteek de reeks naar acht duels op te voeren. “Natuurlijk is het een mooie serie, maar ik had liever drie gelijke spelen ingeruild voor twee zeges,” aldus trainer Erwin van de Looi.

Afgelopen zaterdag speelde FC Groningen met 2-2 gelijk tegen NAC Breda. “Na afloop heb ik aangeven dat ik niet tevreden was over het gelijkspel en dat wil ik graag nog even toelichten,” aldus Van de Looi. “Op basis van het scoreverloop en het feit dat we pas in de extra tijd op gelijke hoogte kwamen, kwam dat misschien wat vreemd over. Wat ik heb bedoeld, is dat we gehoopt hadden op meer. En op basis van de wedstrijd had dat er in mijn ogen ook in gezeten.”
Afstanden
“We hebben in de eerste helft echter niet voldoende druk gezet. De afstanden op het middenveld waren te groot. En voorin was het afgelopen zaterdag niet goed genoeg. Dus vond ik dat we niet het maximale uit de wedstrijd hebben gehaald en daarom stapten we niet juichend de bus in. Uiteraard was ik wel tevreden over het feit dat we opnieuw van een achterstand zijn teruggekomen en hoe we toch nog een punt uit het vuur wisten te slepen. Het team geeft niet op en heeft zich al vaker onder moeilijke omstandigheden terug geknokt.”
“Afgelopen maandag hebben alle fitte veldspelers, die niet of niet volledig in actie waren gekomen in Breda, gespeeld tegen Jong Heerenveen. De Beloften hebben die uitwedstrijd gewonnen en dat is een prima prestatie. Vanaf donderdag hebben we ons volledig gericht op aanstaande zondag.”
Inhaalduel
Tegenstander ADO Den Haag speelde woensdag het inhaalduel met sc Heerenveen en verspeelde in de slotfase voor eigen publiek een 1-0 voorsprong. “Het is een ploeg die voorin kwaliteiten heeft met snelheid en creativiteit. Met een goede spits: Mike van Duinen. Dit seizoen is het binnen ADO Den Haag wat ‘rommelig’ geweest – wat niet helemaal het goede woord is – door het komen en gaan van spelers. Dat heeft mogelijk doorgewerkt in de stand op de ranglijst. ADO heeft echter een meer dan Eredivisie-waardige ploeg. We moeten vooral weer naar onszelf kijken en willen de dingen, die niet goed genoeg waren in Breda, komende zondag wel goed doen. Daarmee moeten we een goed resultaat kunnen boeken!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen