string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Jaar 2015 goed afsluiten’.

Vrijdag 18 december 2015 om 15:48

Het kalenderjaar 2015 was voor FC Groningen een onvergetelijk jaar, legendarisch en historisch door de bekerwinst op 3 mei. In de Eredivisie heeft Groningen de mogelijkheid de winterstop als nummer 4 in te gaan. “Die plek zegt me nu nog niks,” aldus trainer Erwin van de Looi. “De drie punten die nodig zijn om een plek te stijgen, zijn me veel meer waard en we willen het jaar 2015 goed afsluiten.”

Van de Looi keek vrijdagmiddag op Corpus den Hoorn in het bijzijn van een twintigtal sponsors en daarnaast de vertegenwoordigers van de regionale media vooruit naar het laatste competitieduel voor de winterstop: “Het is een lastige wedstrijd tegen een prima ploeg. Ze staan niet voor niets hoog op de ranglijst en hebben het al veel clubs lastig gemaakt in hun eigen stadion. Het is allemaal heel fris en energiek met lopende spelers als Bel Hassani en Bruns op het middenveld.”
Fysiek
Ook de ondergrond maakt het een speciale wedstrijd. “Het kunstgras van hen lijkt de bal te versnellen. Dat geeft een extra moeilijkheidsgraad. De reden dat we dit seizoen niet meer op kunstgras trainen in de aanloop naar dit soort wedstrijden, heeft vooral te maken met de fysiek. Juist één à twee dagen na het spelen of trainen op kunstgras krijgen spelers, die het niet gewend zijn, kleine klachtjes aan spieren en pezen. Dan zouden we juist tijdens de wedstrijd niet topfit zijn. Bovendien is het kunstgras dat we zelf tot onze beschikking hebben weer anders dan dat van Heracles.”
Uiteraard ziet Van de Looi weldegelijk kansen om met drie punten aan het kerstdiner te schuiven. “We gaan ons eigen spel spelen. We weten dat ze snel druk zetten als ze de bal verliezen en ze hebben daarin niet echt een vaste strategie. Op die momenten moeten onze spelers de juiste keuzes maken. Een keer niet kort-kort spelen, maar soms een linie overslaan, of een bal er overheen gooien. Ergens op het veld ontstaan immers ruimtes.”
Balans
Heracles mag dan slechts één van de acht competitieduels in eigen huis verloren hebben, FC Groningen is inmiddels (uit&thuis) al acht wedstrijden ongeslagen. Sinds 4 oktober won Groningen vier keer in de Eredivisie en werd het vier keer gelijk. “In thuiswedstrijden willen we meteen druk zetten op de tegenstander en in uitduels willen we dat ook graag doen. Verschil is nog wel eens ploegen thuis vaak voor de winst gaan en naar Euroborg komen om niet te verliezen. Morgen spelen we uit en we hebben een ploeg die slim genoeg is om onder de druk van Heracles uit te spelen. We presteren de laatste tijd prima in de competitie, ook in uitwedstrijden. Op kunstgras zijn we bovendien dit seizoen nog ongeslagen.”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven