string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Het mocht vanavond niet zo zijn’.

Donderdag 19 december 2013 om 23:09

Trainer Erwin van de Looi zag zijn ploeg donderdagavond acht grote kansen creëren, maar geen enkele daarvan benutten. Zijn collega-trainer Anton Janssen van NEC zag zijn ploeg één van de vijf kansen wel benutten. NEC bekert door en komt zondag als hekkensluiter in de Eredivisie nogmaals naar Euroborg.

Van de Looi: “Het was een avond dat het niet zo mocht zijn, is mijn gevoel achteraf. We hebben voldoende kansen gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, maar dat is niet gelukt. Pijnlijk en jammer.”
“Ik vond overigens dat we niet een hele goede wedstrijd speelden. We wisten dat NEC durft te voetballen en hoog druk zet. Dat deden ze ook. Er ontstonden vaak één tegen één situaties waarin wij bleven proberen kort op te bouwen en te weinig voor de diepte kozen. In de eerste helft werd te weinig herkend waar de ruimte lag.”
“Met Chery en De Leeuw kregen we mooie kansen. Op slag van rust maakten we een behoorlijke fout op een moment dat een lange bal wellicht beter was geweest dan een kort tikkie. Een foute keuzen en ook nog een foute uitvoering op een vervelend moment.”
“De tweede helft hadden we het aan het begin lastig, maar rechtten we de rug en hebben we aangevallen, zonder overigens goed te voetballen. We hebben over de hele wedstrijd acht ‘honderd procent’-kansen gehad. Het lukte niet er één in te schieten en dat was teleurstellend.”
Anton Janssen (NEC): “Dit was de eerste van een dubbele wedstrijd en naar Euroborg komen is altijd lastig. Een cliché, maar het is nu eenmaal zo. De laatste wedstrijd hadden wij prima gespeeld en de aanval gezocht en dat wilden we vanavond ook doen. De eerste helft ging dat prima en hadden we veel druk vooruit.”
“Sören Rieks maakte vlak voor rust een goede goal. Hij ontfutselde Groningen de bal en maakte het prima af. In het begin van de tweede helft was het vrij aardig en kregen we kansjes op de 0-2. Maar in het laatste halfuur konden we het niveau niet volhouden. Een aantal keren kwamen we goed weg, geholpen door onze verdediging en doelman. We hadden het geluk aan onze zijde en gaan ons nu voorbereiden op zondag.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump