string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Gevoel dat we er klaar voor zijn’.

Vrijdag 31 juli 2015 om 17:30

Trainer Erwin van de Looi vertelde op de persconferentie voor de Johan Cruijff Schaal dat zijn spelersgroep er klaar voor is. Zijn collega Phillip Cocu sprak op het bondsbureau in Zeist van ‘honger’ bij PSV om opnieuw een prijs te pakken.

Van de Looi kreeg als trainer van de formeel thuisspelende partij in de Amsterdam ArenA als eerste het woord: “Ik ben blij dat we hier zijn, want dat betekent dat we vorig jaar iets goed hebben gedaan. Het zijn wedstrijden waarin je een prijs kunt pakken en die spelen we heel graag. Er zijn er niet veel van, maar het traject is wel anders dan bij de bekerfinale. Daar werk je in een reeks van wedstrijden toe naar een climax en bij de supercup is dat anders. Het is het begin van het seizoen en we zijn allemaal heel benieuwd hoe we ervoor staan. Het begint in ieder geval wel te leven binnen de spelersgroep en ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn.”
“De afgelopen week hebben we onze aanvoerder Maikel Kieftenbeld zien vertrekken en is Jesper Drost erbij gekomen. Het moet nog blijken hoe die puzzel de komende tijd in elkaar gaan vallen. We hebben ons vijf weken goed voorbereid en hadden het lastig tegen Southampton. Laten we eerst maar eens een serie van wedstrijden gaan spelen, voordat we conclusies trekken waar we staan.”
Echte wedstrijden
PSV-trainer Philip Cocu haakte in op de woorden van zijn collega: “Het is een prijs en die wordt in één wedstrijd beslist. Je moet er dus meteen staan. Ook bij ons zijn de nodige wisselingen in de selectie geweest. Het gaat nu echt beginnen na vijf weken van voorbereiding. Het gaat om echte wedstrijden en het wordt wel tijd om te starten. Wederom spelen we om een prijs en die krijg je niet cadeau. We gaan er alles aan doen om deze schaal te pakken. Die honger is er bij ons.”
FC Groningen beschikt, behoudens Dino Islamovic en Desevio Payne, over een fitte selectie en maakt een keuze uit twintig fitte spelers. Bij PSV ontbreekt Jetro Willems. Cocu: “Je krijgt pas een goed beeld van hoe je ervoor staat bij officiële wedstrijden. Oefenwedstrijden zeggen nog niet veel, ondanks het feit dat we tegen gerenommeerde tegenstanders hebben gespeeld.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren