string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Geen slechte uitslag’.

Vrijdag 18 juli 2014 om 02:24

Beide trainers konden na afloop van de 0-0 in Aberdeen niet ontevreden zijn met het resultaat. Toch gaf de uitslag zowel bij trainer Erwin van de Looi als bij collega-trainer Derek McInnes een dubbel gevoel.

Erwin van de Looi: “Het was een moeilijke wedstrijd tegen een goed team en in een mooie ambiance. Ik zag geen verschil in stijl tussen ons en Aberdeen. Misschien speelde Aberdeen wel op de Nederlandse manier. Het is een goed team, dat hebben ze vanavond wel bewezen. Wel hadden we iets meer storm verwacht, ze hadden veel respect voor ons.”
“De 0-0 geeft een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben je blij dat je geen goal tegen hebt gekregen, aan de andere kant een beetje teleurgesteld dat je niet hebt kunnen scoren. Het is geen slechte uitslag, maar er had misschien meer in gezeten. We moeten zorgen dat we voorin beter zijn. De verdedigers waren vandaag aan beide kanten beter dan de aanvallers.”
“Wel ben ik blij met de fitheid van mijn spelers. We zijn drie weken bezig en de jongens hebben het goed volgehouden. Of wij nu in het voordeel zijn, vind ik lastig te zeggen. Misschien hebben we het thuisvoordeel, maar het ligt dichtbij elkaar en alles is nog open. Voor ons is de opdracht simpel. We moeten winnen, dan zijn we door.”
Derek McInnes: “Je speelt altijd om te winnen, dus dan ben je niet helemaal tevreden. Aan de andere kant zijn we ook niet te teleurgesteld, want FC Groningen is een geduchte tegenstander om tegen te spelen. Bij Europees voetbal weet je dat het altijd over twee wedstrijden gaat en we zijn capabel genoeg om daar te scoren.”
“We begonnen de eerste helft erg agressief en zaten er bovenop met een goed tempo en ik denk dat we ongelukkig waren met de 0-0 ruststand. De tweede helft zijn we niet te veel in de problemen gekomen. Onze keeper heeft slechts te maken gehad met een afstandschot en enkele kleine mogelijkheden voor hun. Achterin stond het goed, maar voorin moeten we meer creëren. Voor beide partijen is 0-0 geen slecht resultaat, al staan we allebei ook niet te springen van vreugde. We hebben volwassen gespeeld en laten zien dat we er tegen een goede tegenstander kunnen staan. We hebben altijd het gevoel gehad dat we ze konden verslaan en dat voel ik nog steeds.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’