string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘De beker een concrete prijs’.

Woensdag 18 december 2013 om 13:42

Bij winst op N.E.C. zit FC Groningen komende donderdag in de bekerloting voor de kwartfinale. Hoewel de Trots van het Noorden de laatste seizoenen geen geweldige resultaten heeft neergezet in het bekertoernooi, wil trainer Erwin van de Looi graag ver komen in de beker. Daar is een combinatie van geluk en geloof in eigen kunnen voor nodig.

FC Groningen speelde bijna 25 jaar geleden voor het eerst en het laatst in de bekerfinale. PSV was in 1989 met 4-1 te sterk voor de FC. Bij winst donderdag op N.E.C. schaart de ploeg van Van de Looi zich bij de laatste acht. “Bij bekersucces ben je voor een gedeelte afhankelijk van loting. Daar moet je een beetje geluk bij hebben, maar het is ook een kwestie van erin geloven. Ik geloof erin dat we de beker kunnen winnen. Als je donderdag doorkomt, sta je immers al in de kwartfinale.”
Thuiswedstrijd
Met N.E.C. heeft FC Groningen echter een moeilijke horde te nemen. “Ze staan onderaan in de competitie, maar voetballen niet als een ploeg die onderaan staat. De zetten hoog druk en voetballen op een positieve manier. Ik kan dan ook na de wedstrijd pas zeggen of het een gunstige loting was. Het had gemakkelijker gekund, maar ook veel lastiger. Als je een thuiswedstrijd loot, mag je niet klagen en dat doen we ook niet.”
Als speler haalde Van de Looi in 1997 één maal met Vitesse de kwartfinale van het bekertoernooi (tegen Helmond Sport) en stond hij in Duitsland in 2000 met Stuttgarter Kickers ook eenmaal in de halve eindstrijd. Toen werd er na verlenging verloren van Werder Bremen. “Ik vind het een mooi toernooi en het is natuurlijk een concrete prijs waar er niet zoveel van zijn. Hoe verder je komt, hoe meer het gaat leven. Het bekertoernooi blijft een aparte sfeer geven.” 

Gerelateerd nieuws.

42 minuten geleden

Werken aan een beweegrijke toekomst voor het Noorden

2 uur geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam