string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Alles zat erop en eraan’.

Maandag 16 mei 2016 om 11:02

Trainer Erwin van de Looi zat zondagmiddag in Almelo voor het laatst als hoofdtrainer van FC Groningen bij een persconferentie om zijn toelichting te geven. “Deze laatste wedstrijd was in ieder geval geen saaie,” verzuchtte Van de Looi.

Van de Looi: “Alles zat erop en eraan vanmiddag. We vonden dat we moesten scoren en wilden dat ook graag. In de eerste helft speelden we echter heel matig en hield Sergio Padt ons op de been. Het lukte niet om onder de druk van Heracles uit te spelen. Daar zijn ook wel redenen voor. We misten vandaag een belangrijke speler. Rasmus Lindgren is een belangrijke jongen die leiderschap en nog wat meer rust in de ploeg kan brengen.”
“In de tweede helft hebben we ons hersteld en waren we beter in de duels. We beten meer van ons af, kwamen op voorsprong en kregen bij 1-1 een reuzenkans op de winnende. Dat was een ongelofelijk belangrijk moment, net als die tegengoal in de blessuretijd. We moesten de verlenging in, en terwijl we al drie keer noodgedwongen gewisseld hadden, konden De Leeuw en Bacuna eigenlijk ook niet meer voluit. Dat heeft ons opgebroken. Heracles heeft verdiend gewonnen, maar wij waren er zo dichtbij.”
“En zo kwam er toch nog vrij plotseling een einde aan het seizoen en mijn tijd bij FC Groningen. Het is al balen van het verlies, maar nog extra omdat ik door de scheidsechter was weggestuurd. In mijn ogen zwaar overdreven. Ik zei iets over een overtreding op Hateboer, zonder ook maar iets van scheldwoorden te gebruiken. Dus ik baal nog eens extra dat ik ben weggestuurd.”
John Stegeman (Heracles): “Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Heracles de play-offs haalt. We hebben met elkaar iets unieks bereikt. We moesten winnen en hebben diverse scenario’s doorgenomen. Zij kregen de eerste kans, maar wij namen het heft in handen. Padt heeft een aantal fantastische reddingen verricht. In de rust hebben we de jongens bij elkaar geraapt.”
“Vlak na rust kregen we nog een kans, maar Groningen kwam op 1-0. Toen zijn we opportunistisch gaan spelen. Met Zomer erbij in de spits. En Gladon als extra spits. Het werd een knotsgekke eindfase met twee fantastische goals. Dat gaf ons een enorme boost. We hadden een missie en hebben dat in de verlenging aangetoond.”
“Bij ons zijn er geen spelers die het verschil maken, maar we zijn een team waarin iedereen samenwerkt. Ik ben supertrots op de ploeg dat we dit tegen een goede tegenstander hebben gepresteerd. Maar we nemen geen genoegen met alleen het spelen van de finale. We willen winnen en zullen ook in de finale goed voor de dag komen. Ik wil het publiek bedanken voor een fantastische dag. We hebben jullie donderdag ook weer keihard nodig!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’