string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Laak terug bij de achttien.

Vrijdag 26 december 2008 om 16:36

Zondagmiddag trappen FC Groningen en sc Heerenveen in Euroborg om 16.30 uur af voor de noordelijke derby. Het is de laatste competitiewedstrijd van 2008 met als inzet de vijfde plek op de helft van de competitie van 2008/2009.

In het duel kan trainer Ron jans weer beschikken over Koen van de Laak, die vorige week in de uitwedstrijd tegen Roda JC nog ontbrak. Brian van Loo (hamstrings), Sepp De Roover (lies), Jeroen Veldmate (lies), Evgeniy Levhenko (bovenbeen), Petter Andersson (knie) en Martijn Meerdink (teruggezet) ontbreken nog altijd. Van het grootste deel van deze groep wordt verwacht dat ze aan het begin van de tweede competitiehelft weer inzetbaar zijn. Jeroen Veldmate gaat aanstaande maandag onder het mes. Hij wordt geopereerd aan de lies. Een ingreep die Sepp De Roover enkele tijd geleden onderging.

Na het verlies van NAC bij Feyenoord staat niet de zesde, maar de vijfde plek zondag op het spel in de noordelijke derby. Trainer Ron Jans kijkt met veel enthousiasme uit naar de ontmoeting: “Tegen Heerenveen kunnen we een goed gevoel verdienen voordat we een weekje vrij hebben. Beide ploegen staan in punten gelijk, maar wij hebben een beter doelsaldo. Vandaag staat naast de drie punten de titel ‘Herbstmeister’ van het Noorden op het spel. Heerenveen heeft vooral een gevaarlijke aanval en een uitstekend middenveld. Achterin hebben ze nog wel wat problemen. De teams zijn enorm aan elkaar gewaagd. Op het einde van 2008 zijn alle ogen gericht op de noordelijke derby. De winnaar zal met een goed gevoel 2009 ingaan.”

Trainer Trond Sollied van Heerenveen blikt ook vooruit en gaat allereerst in op het fenomeen voetballen na de Kerstdagen. “Dat is nieuw voor me. In België werd er in die periode niet gespeeld. Als ik het voor het zeggen zou hebben, was ik ook liever vrij geweest. De spelers ook.”
“Wij spelen als altijd vanuit onze eigen kracht. Dat doet FC Groningen ook, zeker thuis. Wat dat betreft kan het een aantrekkelijke wedstrijd worden. Beide teams zullen voor de winst gaan en hopelijk zijn wij de winnaars. Ik verwacht wel een zware wedstrijd. Bekend is, is dat vooral het publiek in Euroborg indirect een bepalende rol kan spelen. Maar als je als trainer op de bank hebt gezeten bij een Griekse club als Olympiakos Piraeus, dan ben je al heel wat gewend.”

Goran Lovre in het programmaboekje van komende zondag: “We hadden vier wedstrijden achter elkaar verloren en dus kon je spreken van een mindere periode. Maar na de overwinning op Roda JC is het vertrouwen weer helemaal terug. Die vier verloren wedstrijden moeten we vergeten, behalve de dingen die we ervan geleerd hebben.”
“Heerenveen is een levensgevaarlijke ploeg en dan met name in aanvallend opzicht. Ik denk dat wij winnen als we hun sterke punten weten uit te schakelen. Voor ons is de opdracht de nul te houden. Dan maken we een hele grote kans. We moeten compact blijven spelen en elkaar blijven steunen. Als we deze wedstrijd winnen dan gaan we met een heel lekker gevoel de winterstop in.”

Het duel begint zondag 28 december om 16.30 uur en aangezien topdrukte wordt verwacht, wordt iedereen aangeraden eerder naar het stadion te komen, zodat verkeersproblemen uitblijven en iedereen op tijd binnen is voor de aftrap. Op het plein voor het stadion is voor deze gelegenheid een winterfair ingericht, met kraampjes waar eten en drinken kan worden verkregen in een winterse sfeer. De Groningen Fanatics, Twinlife Merchandise, Plaza Sportiva en MustSee zullen zich hier met een kraam presenteren, waar diverse artikelen worden verkocht.

Natuurlijk is er ook gedacht aan de inwendige mens. Er is ook een aantal kramen waar curryworsten, warme chocolademelk en dergelijke worden verkocht. Breng zondag voorafgaand aan de wedstrijd dus een bezoekje aan de winterfair. Deze duurt  van 13.30 tot 16.30 uur. Het stadion opent zoals gebruikelijk anderhalf uur voor de wedstrijd, dus om 15.00 uur, de poorten.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren