string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Buuren komende twee seizoenen trainer FC Groningen onder-19.

Vrijdag 03 juni 2016 om 12:37

Marcel van Buuren tekent per 1 juli voor twee seizoenen bij FC Groningen onder-19, de voormalige A1. Hij volgt Peter Hoekstra op, die met ingang van komend seizoen aan de slag gaat als assistent-trainer van Ernest Faber bij de eerste selectie. Met de terugkeer van Van Buuren is de trainersstaf voor de opleiding rond voor het seizoen 2016/2017.

De 52-jarige Van Buuren was tussen 1990 en 1992 als contractspeler aan FC Groningen verbonden. In 2014 keerde hij terug als assistent-trainer bij Jong FC Groningen en FC Groningen B1. Vervolgens was hij drie maanden trainer van de B2 en het daarop volgende seizoen van de B1. Als jeugdtrainer heeft hij de afgelopen veertien jaar het merendeel van de tijd in Azië gewerkt, waarvan het laatste halfjaar in China bij het onder-19 team van Guangzhou Evergrande FC.
Technisch manager Peter Jeltema over de terugkeer van Marcel van Buuren per 1 juli aanstaande: “We zijn zeer content met de terugkeer van Marcel als trainer in onze opleiding. Hij wilde graag voor meerdere seizoenen tekenen en daarom zijn we een contract voor de duur van twee jaar overeengekomen. De voorbereiding voor onze opleiding begint op 13 juni. Het betekent dat we de invulling van trainers voor onder-19 de eerste weken intern gaan oplossen.”
Nederland
Van Buuren keert terug naar Nederland ondanks de mogelijkheid voor anderhalf jaar bij te tekenen in China. “Het is fijn om terug te keren naar FC Groningen en bovendien naar mijn familie in Nederland. Enkele dagen geleden werd ik benaderd door de club of een terugkeer naar Nederland bespreekbaar was. Na een positief gesprek met onder andere Gerard Kemkers ben ik op de aanbieding ingegaan.”
“Eerder heb ik al anderhalf jaar met veel plezier bij FC Groningen gewerkt en ik ga ervan uit dat ik de komende seizoenen met hetzelfde plezier en de fijne collega’s en een talentvolle groep spelers ga werken. Enkele jongens uit de lichtingen 1998 en 1999 heb ik twee seizoenen geleden ook al eens onder mijn hoede gehad, maar er zullen ook veel nieuwe gezichten voor me zijn. Ik heb de verrichtingen van de ploeg ook vanuit China gevolgd en kijk er naar uit om 1 juli weer aan de slag te gaan.”
Loopbaan
Nadat Marcel van Buuren als speler via de jeugd van DHC Delft het eerste elftal haalde, speelde hij achtereenvolgens voor Ajax, FC Volendam, SVV, BV Veendam en FC Groningen, waarna hij zijn actieve carrière afsloot.
Na tien seizoenen in diverse technische functies bij BV Veendam verhuisde Van Buuren naar de verenigde Arabische Emiraten en vervolgens naar Qatar, waar hij in totaal tien jaar werkte met bijna alle leeftijdsgroepen in de voetbalacademie van Aspire. Ook bekleedde hij de trainersfuncties van het nationale onder-19 team van Qatar en het Olympisch team van dat land.
In het voorjaar van 2014 werd Van Buuren aangesteld als coach van FC Groningen o.16 en het seizoen erop bij de o.17 van de Trots van het Noorden. Dit seizoen begon hij als hoofdcoach van Drachtster Boys en afgelopen januari maakte Van Buuren de overstap naar de onder-19 van de Chinese topclub Guangzhou Evergrande.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen