string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Valerie Overkamp coördinator meiden- en vrouwenvoetbal FC Groningen.

Woensdag 06 juli 2022 om 17:30

FC Groningen kondigde eind vorige maand aan vanaf het nieuwe seizoen te starten met vrouwenvoetbal. Valerie Overkamp is aangesteld als coördinator meiden- en vrouwenvoetbal binnen de FC. Overkamp wordt de stuwende kracht achter de afdeling meiden- en vrouwenvoetbal die geheel wordt geïmplementeerd binnen de club.

FC Groningen start na de zomervakantie met een eigen Opleiding voor meiden. Op deze wijze zet FC Groningen in op een duurzame vrouwenafdeling bij de club. Het doel is om over vier jaar een volwaardige eerste selectie te hebben staan en meiden een perspectief te geven te kunnen groeien en werken aan een carrière binnen het voetbal. De ambitie is nieuwe OranjeLeeuwinnen uit Noord-Nederland op te leiden.
 
Valerie Overkamp deed afgelopen jaar onderzoek naar de haalbaarheid van vrouwenvoetbal bij de Trots van het Noorden en mag de afdeling in haar vernieuwde rol als coördinator gaan vormgeven. “Het voelt alsof we afgelopen jaar het beton hebben gestort en dit het moment is om echt te gaan bouwen,” zegt Overkamp. “Ik zal in mijn rol een helicopterview krijgen waarin; kader wordt aangestuurd, activiteiten worden georganiseerd, de voetbaltechnische zaken zijn geregeld en ik moet zorgdragen dat deze afdeling echt onderdeel wordt van FC Groningen. Daarnaast is er ruimte voor een stuk scouting. We moeten zorgen dat we de regio goed in kaart hebben en de meiden met de meeste potentie in het voetbal bij FC Groningen gaan spelen.”
 
De gesprekken voor het invullen van de trainerspositie binnen de eerste trainingsgroepen zijn gaande en deze week staan nog twee selectiedagen gepland – donderdag en zaterdag. “We hebben hier een heel jaar naartoe geleefd. Het onderzoek was essentieel en heel leerzaam om op de juiste manier van start te gaan. Zo`n start kun je maar één keer maken. Nu is het zaak om aan het positieve begin een mooi vervolg te geven. Daar kijk ik ontzettend naar uit, krijg ik veel energie van en ga ik nog meer energie insteken.”
 
De reacties uit de regio en uit het voetballandschap na de aankondiging van de start van het meidenvoetbal bij FC Groningen waren immens. “Prachtig om te zien. Andere clubs zijn er blij mee dat het landschap wordt uitgebreid, maar de mooiste reacties hebben we ontvangen van de meiden in onze regio. Zij zien eindelijk perspectief. Om te groeien, om hun ambitie een echte plek te geven, om de droom van voetballen op het hoogste niveau waar te maken.”
 
Algemeen directeur Wouter Gudde is blij dat FC Groningen met Valerie Overkamp een gedreven coördinator meiden- en vrouwenvoetbal heeft kunnen binden. “Valerie is zeer talentvol en absoluut de persoon die we op deze positie wilden hebben. Een echte aanpakker die de kans krijgt om zich bij FC Groningen verder te ontwikkelen en mee te groeien met de afdeling vrouwenvoetbal bij de club. We hebben het rotsvaste vertrouwen dat we met Valerie aan boord gaan groeien en grote stappen gaan zetten. We kunnen terugkijken op een mooie start, rekenen op veel draagvlak binnen de gemeente en het verzorgingsgebied en de reacties tot nu toe hebben ons ontzettend gesteund om hier samen met elkaar en met partners een groot succes van te maken.”
 
FC Groningen start na de zomervakantie met twee trainingsgroepen voor meiden in een eigen Opleiding. De geselecteerde meiden blijven in eerste instantie ook lid van hun eigen amateurvereniging. De oudste groep (onder-13 tot en met onder-15) traint meerdere keren per week, voor de groep van meiden onder-12 wordt één trainingsmoment per week bij FC Groningen gecreëerd. 

_M7A5053

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren