string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Valente: ‘Vertrouwen van de club doet me heel goed’.

Donderdag 08 september 2022 om 18:00

Luciano Valente doorliep de gehele Opleiding van FC Groningen en mocht zich in de voorbereiding van het seizoen bewijzen bij de eerste selectie. De 18-jarige middenvelder deed het goed en debuteerde dit seizoen zelfs al in de Eredivisie. Valente verlengde deze week zijn contract bij de Trots van het Noorden. De in Groningen geboren en getogen middenvelder heeft Italiaanse roots. Daags voor zijn contractverlenging ging hij op bezoek bij vader Roberto die werkt als pizzabakker bij Restaurante Mediterraneo in Haren. 

Valente verlenging

Valente kijkt op de werkplek van zijn vader terug op de afgelopen maanden waarin hij een stormachtige ontwikkeling doormaakte. De middenvelder uit de Opleiding veroverde een plaats in de eerste selectie, debuteerde in de Johan Cruijff ArenA en heeft inmiddels zijn eerste minuten in Euroborg ook gemaakt.
 
“Het is allemaal snel gegaan,” zegt Valente. “Als je al bijna tien jaar in de Opleiding zit, is het doel om bij het eerste elftal te komen. Wanneer dat lukt, maakt dat me trots, maar aan de andere kant moet ik nu ook direct weer door richting volgende doelen.”
 
De nuchterheid straalt bij de kennismaking met vader Roberto Valente van de Romein af, maar vanzelfsprekend is hij trots op zijn zoon. “We zijn hartstikke trots, een beloning voor het werk van Luciano zelf en voor ons allemaal die hem al jaren overal in hebben gesteund en geholpen.”
 
De Fc’er is blij om als speler vanuit de Opleiding door te stromen bij de Trots van het Noorden en nu zijn contract open te breken. “Het vertrouwen binnen de club doet me heel goed. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken dit jaar en hoop uit te groeien tot basisspeler.”
 
Bekijk via onderstaande videoplayer de reportage met Luciano en Roberto Valente en kom erachter voor wie er in huize Valente het hardst wordt gejuicht Italië of Nederland.   

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

3 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord