Valente tekent contract, Jahren versterkt FC op huurbasis

5 juli 2021

Luciano Valente heeft zijn eerste contract bij FC Groningen getekend. De aanvallende middenvelder uit de Opleiding van FC Groningen signeerde een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen bij de Trots van het Noorden. FC Groningen versterkte zich daarnaast met Brian Jahren, een Noorse vleugelaanvaller die voor een jaar wordt gehuurd van SK Brann en aansluit bij FC Groningen onder 18.

Valente

Luciano Valente is een rechtsbenige aanvallende middenvelder afkomstig uit Groningen. Valente doorliep de gehele Opleiding van FC Groningen. Voordat de middenvelder instroomde binnen de Opleiding van de FC speelde hij bij GVAV Rapiditas. Valente maakte onderdeel uit van het team van FC Groningen onder 17 dat zich in 2019 kroonde tot landskampioen.
 
Gedurende de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 traint Valente mee met de eerste selectie van FC Groningen. Afgelopen weekend maakte de middenvelder zijn eerste minuten in de hoofdmacht tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen VV Pelikaan S. Valente heeft een contract ondertekend voor twee seizoenen.

5

FC Groningen onder 18 kan het komende seizoen beschikken over vleugelaanvaller Brian Jahren. De Noor komt op huurbasis over van Brann Bergen waarbij FC Groningen een optie tot koop heeft bedongen. Jahren liep in het voorjaar al een week stage bij de Opleiding en komt nu definitief naar Groningen. De snelle vleugelspeler gaat in Groningen in een gastgezin wonen en sluit in eerste instantie aan bij FC Groningen onder 18. 

Laatste nieuws