string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Update: seizoenkaartteller op 9.000.

Vrijdag 17 mei 2024 om 14:00

Het Noorden blijft voor altijd groen & wit, het zijn de kleuren van FCG. De support voor deze kleuren en onze club is gigantisch. Inmiddels staat de teller van supporters die komend seizoen verzekerd zijn van een vaste plaats in Euroborg op: 9.000. Dit is inclusief de 470 vijfjaarkaarthouders die de club heeft.

Liefst 6.800 supporters kochten of verlengden binnen 24 uur na de start van de verlengperiode hun seizoenkaart van FC Groningen. De club wordt gedragen, Stad en Ommeland staan voor en achter groen & wit.

Momenteel na ruim twee dagen seizoenkaartverkoop staat de teller op liefst 9.000 kaarten. Dit is inclusief de 470 vijfjaarkaarthouders die de club heeft. Het aantal supporters dat vorig seizoen geen kaart had en dus één van de momenteel vrije plekken in Euroborg kocht is ruim 2.700. Het animo is zo groot dat FC Groningen wegens dit succes de vrije verkoop heeft moeten stilleggen en een wachtlijst heeft aangemaakt. Zie dit bericht voor meer informatie. Momenteel bestaat de wachtlijst al uit ruim 1250 geïnteresseerden.

Voor huidige seizoenkaarthouders is hun eigen plaats gereserveerd tot en met zondag 23 juni. Zorg ervoor dat je op tijd je seizoenkaart verlengd om zeker te zijn van je plaats. Je kunt je seizoenkaart eenvoudig verlengen via https://tcikets.fcgroningen.nl.

In de week na 23 juni staan diverse ruildagen op het programma voor supporters die hun seizoenkaart hebben verlengd of gekocht. Vanaf maandag 1 juli gaan de op dat moment nog beschikbare plekken in de verkoop. In eerste instantie worden dan de supporters op de wachtlijst aangeschreven. De volgorde van inschrijving op die wachtlijst wordt gehanteerd. Meer informatie over het proces na 1 juli volgt.

Ook de spontane actie om supporters een stoeltje van de onderste ring op de Noordtribune te laten ophalen, is een groot succes geweest. Binnen vier uur waren alle beschikbare stoeltjes met steeksleutel 17 gedemonteerd en meegenomen door supporters. Zoals eerder bekend gemaakt wordt er deze zomer een sectorscheiding gerealiseerd op de Noordtribune waarbij het onderste deel safe standing wordt. Hierdoor kunnen de wedstrijden in Euroborg vanaf dat tribunedeel alleen staand worden gevolgd.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst

2 dagen geleden

Seizoenkaartaantal richting uitverkocht, verlengen kan nog tot en met zondag

3 dagen geleden

FC trapt Eredivisie-seizoen in Euroborg af tegen NAC