string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Unieke regenjas weer terug in familie Van Dijk’.

Woensdag 20 maart 2024 om 16:00

De unieke en speciale regenjas van Jan van Dijk is terug in de familie. Het collectors item in de groen-witte FC-kleuren hing de afgelopen jaren in de FC Groningen Store in Euroborg, maar is onlangs opgehaald door de rechtmatige eigenaar: de familie Van Dijk. De aanleiding was bijzonder; een verjaardagscadeau van Mister FC Groningen aan zijn enige zoon die niet ook zelf de clubkleuren van de Trots van het Noorden verdedigde.

Begin maart vierde Noah van Dijk zijn 23ste verjaardag. De jongste zoon van Jan van Dijk is geen voetballer, maar wel bekend met het verhaal van de befaamde groen-witte regenjas van zijn vader. Het relikwie is een presentje van toenmalig tv-bekendheid Harry Vermeegen. In het Veronica-programma ‘De Regenjas’, bezocht Vermeegen voor reportages getooid in een eigen karakteristieke regenjas – een verwijzing naar trainers die in die periode regelmatig in een soortgelijke lange jas langs de lijn stonden te coachen – prominenten uit de voetballerij en nam de televisiemaker als cadeau een uniek gefabriceerde regenjas mee, meestal in de kleuren van de club waar de hoofdpersoon op dat moment werkzaam was.

Zo ook rond de eeuwwisseling, toen Van Dijk als trainer van FC Groningen een groen-witte regenjas kreeg uitgereikt. ‘Jan waar is je regenjas?’ werd regelmatig gescandeerd in Het Oosterpark. FC-trainer Jan van Dijk droeg de jas onder meer tijdens het promotiefeest in 2000.

Experience
Toen Jan van Dijk de jas in maart 2017 in bruikleen gaf aan de club bij de officiële opening de FC Groningen Experience, het interactieve museum van de club aan de Boumaboulevard, was Noah op z’n zachtst gezegd ‘not amused’. De regenjas van zijn vader was een tastbare herinnering aan de succesvolle periode van vader Jan als coach van FC Groningen. Noah heeft zijn vader nooit actief aan het werk gezien in Stadion Oosterpark en naast de historische voetbalbeelden van Mister FC Groningen, moet Noah het doen met de verhalen en foto’s. De beroemde regenjas was voor hem een tastbaar aandenken. Noah verlangde naar de jas terug en werd onlangs op zijn verjaardag totaal onverwacht verrast met een onbetaalbaar cadeau.

Gerelateerd nieuws.

02:01
2 dagen geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg

03:19
6 dagen geleden

Driepunter tegen Cambuur. Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Thuis’

1 week geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’