string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Uniek retro-shirt tijdens Europese campagne FC.

Woensdag 05 augustus 2015 om 12:15

FC Groningen zal haar Europese wedstrijden in het seizoen 2015/2016 in een uniek retro-shirt spelen. Het is een kopie van het wedstrijdshirt uit het seizoen 1984/1985. Net als in dat seizoen wordt ook dit nieuwe shirt geleverd door onze kledingsponsor Robey Sportswear.

De keuze van FC Groningen voor een retro-shirt heeft alles te maken met het historische jaar dat 2015 met de KNVB bekerwinst voor de Trots van het Noorden is geworden. Maar ook 2016 staat bij FC Groningen in het teken van historie. Zo is het op 13 januari 2016 exact tien jaar geleden dat Euroborg officieel in gebruik werd genomen en is het dus al tien jaar geleden dat we afscheid namen van het roemruchte Stadion Oosterpark. Tevens bestaat de Trots van het Noorden in juni 2016 45 jaar.
Uniek shirt
De wedstrijdshirts van FC Groningen in Europees verband zijn ware collectoritems voor supporters en verzamelaars. Niet alleen zal op de borst van het groen-witte tricot van de club een andere sponsoruiting te zien zijn, ook wordt de speciale UEFA-badge van de Europa League op het shirt aangebracht. Deze unieke retro-wedstrijdshirts van Robey zullen in september beschikbaar zijn voor supporters.
Clubhistorie
Ook op andere manieren wordt de clubhistorie de komende tijd extra benadrukt. Zo zal het Supporterscollectief dit seizoen een uniek project lanceren waarbij de spelerstunnel wordt aangekleed met afbeeldingen van clubiconen én zet het collectief zich in voor de komst van de FC Groningen Experience, een interactief museum dat in de voormalige Fanshop naast de hoofdingang van Euroborg moet worden gerealiseerd. “De historie van FC Groningen en onze plannen zijn belangrijk voor de club en haar supporters’, aldus Niels Hilboesen, voorzitter van het Supporterscollectief.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding