Uitduel met PSV verplaatst naar woensdag 25 september

16 augustus 2019 / vandaag

De competitiewedstrijd PSV – FC Groningen is verplaatst naar woensdag 25 september. De aftrap in het Philips Stadion is die avond om 18.30 uur. De verschuiving van de wedstrijd uit de vierde speelronde van de Eredivisie is het gevolg van het Europese succes van PSV in de UEFA Europa League.

De Eindhovenaren hebben zich donderdagavond ten koste van het Noorse Haugesund geplaatst voor de play-offs met als inzet een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Afspraken
Nederlandse clubs die deelnemen aan de Europese toernooien krijgen volgens afspraken van de Eredivisieclubs de mogelijkheid extra ruimte aan te vragen tussen beide beslissende Europese wedstrijden om zich hierop zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden. De Eredivisieclubs hebben hiermee ingestemd, omdat het voor de toekomst van het Nederlandse clubvoetbal van groot belang is om internationaal punten te verdienen voor de Europese coëfficiëntenranglijst.

De KNVB heeft van PSV het verzoek gekregen om de competitiewedstrijd tegen FC Groningen naar een later moment te verschuiven. Nu plaatsing voor de Europese play-offs een feit is en aangezien de lokale autoriteiten geen bezwaren hadden, heeft de KNVB conform afspraken hiermee ingestemd. De eerst mogelijke inhaaldatum is woensdag 25 september.

Omdat de aftrap die woensdagavond al om 18.30 uur is, heeft FC Groningen meegedacht aan een mogelijke oplossing om toch zoveel mogelijk supporters in de gelegenheid te stellen mee te gaan naar Eindhoven. Algemeen directeur Wouter Gudde hierover: “Het bezoeken van uitwedstrijden onder onze aanhang heeft met name vorig seizoen een vlucht genomen. Het team voelt dit als een extra steun, dus wij hopen dat er ook nu zoveel mogelijk supporters mee naar Eindhoven gaan. Dat wordt een uitdaging op een doordeweekse dag, want wil je hier als FC Groningen-supporter bij zijn, dan moet je wellicht een halve dag vrijaf nemen. Dan vraag je wel wat van je supporters.”

Document
“Daarom hebben wij een brief opgesteld. Supporters kunnen een document voor hun werkgever downloaden via deze link (PDF-bestand): Via ons kunnen zij aan hun werkgever vrijaf vragen en in ruil voor de medewerking nodigen wij op onze beurt de directeur van de onderneming uit bij een thuiswedstrijd van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion.”

Supporters die reeds een toegangskaart hebben aangeschaft, maar woensdag 25 september om welke reden dan ook niet naar Eindhoven  willen of kunnen afreizen, kunnen gratis annuleren en hun geld terugkrijgen via deze link: https://www.fcgroningen.nl/geld-retour-psv.

pl20180506027
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws