string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Twee nieuwelingen maken team FC Groningen Esports compleet.

Maandag 01 november 2021 om 16:30

Het vernieuwde team van FC Groningen Esports is compleet. Naast Nick den Hamer vertegenwoordigen Toon Buné en Nigel Mosch de FC het komende esports-seizoen. Den Hamer en Buné strijden vanaf volgende week in de KPN eDivisie. Mosch heeft een rol als invaller in de virtuele Eredivisie. De KPN eDivisie wordt vanaf dinsdag 9 november live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de eDivisie.

IMG_1276

In de KPN eDivisie strijden de achttien eredivisieclubs via de game FIFA 22 om de landstitel. Het seizoen bestaat in tegenstelling tot de vorige seizoenen uit één lange competitie waarna de strijd om de landstitel wordt beslist in de Finals. Met Nick den Hamer heeft FC Groningen een speler in huis die al jaren bij de absolute top van Nederland hoort.
 
Talentvolle jongelingen
FC Groningen Esports kiest er dit seizoen voor naast de ervaren Den Hamer twee talentvolle jongelingen toe te voegen tot het team. Spelers die kunnen groeien en via FC Groningen Esports een podium krijgen zichzelf te laten zien. Toon Buné gaat dit seizoen samen met Den Hamer zijn wedstrijden spelen in de KPN eDivisie. De zeventienjarige esporter speelde vorig seizoen voor FC Emmen, waarmee hij de kwartfinale van de eDivisie Finals wist te behalen. “Ik ben heel trots dat ik voor FC Groningen mag spelen,” aldus Buné. “Ik hoop dat we mooie successen behalen en heb er heel veel zin in!”
 
Den Hamer is blij met zijn nieuwe partner: “Nadat bekend werd dat we op zoek gingen naar een nieuwe speler, kwamen er vanuit esports-partner Bundled een paar opties naar voren en hebben we als club voor Toon gekozen. Hij heeft veel potentie en heeft vorig jaar bij FC Emmen al laten zien wat hij kan. Toon probeert aanvallend en attractief te spelen en dat is wel iets wat we graag willen bij FC Groningen. Daarnaast is hij een heel intelligente jongen en dat ook zien met zijn spel.”
 
Nigel Mosch is dit seizoen de derde speler van FC Groningen Esports. Dit betekent dat de achttienjarige speler invalt voor Den Hamer of Buné, mocht dit nodig zijn. Mosch speelde vorig seizoen eveneens voor FC Emmen, waar hij de wedstrijden in de FIFA eClub World Cup speelde. Hij is ook afkomstig van Bundled. “Ik ben heel trots op en dankbaar voor deze kans. Ik ben dan wel de derde speler, maar als ik moet invallen wil ik zeker een goed niveau halen!”
 
Doelen
FC Groningen Esports heeft ambitieuze doelstellingen voor dit seizoen. “Ons doel is om de eDivisie Finals te halen, het zou mooi zijn om ons daar rechtstreeks voor te plaatsen,” aldus Den Hamer. “Daarvoor moeten we in de top 4 eindigen. In die Finals kan er van alles gebeuren. De competitie wordt ieder jaar sterker, dus dat is een mooie uitdaging. Ik hoop zelf dit seizoen te groeien in het coachen van mijn teamgenoten. Een mooie en leuke uitdaging voor mij om me verder in te ontwikkelen. Samen gaan we er alles aan doen om FC Groningen Esports wederom op de kaart te zetten.”

Het YouTube-kanaal van de KPN eDivisie vind je hier

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga