string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Twee boetes voor FC Groningen wegens vuurwerk.

Woensdag 21 februari 2018 om 11:29

FC Groningen heeft van de KNVB twee boetes opgelegd gekregen vanwege het afsteken van vuurwerk door supporters van de club. In totaal moet de Trots van het Noorden 12.500 euro betalen.

FC Groningen werd in staat van beschuldiging gesteld voor het afsteken van vuurwerk bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 25 november 2017. De geldboete bedraagt 7.500 euro, waarvan 5.000 euro onvoorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke deel geldt een proefperiode van 1 jaar.
 
Tevens beboette de KNVB de club voor het afsteken van vuurwerk door FC Groningen-supporters bij het uitduel met Excelsior, medio december 2017. Hiervoor moet de FC 7.500 euro betalen.
 
Onnodig
FC Groningen heeft te allen tijde de mogelijkheid om boetes opgelegd door de KNVB te verhalen op de daders. Algemeen directeur Hans Nijland: “We kunnen alle centen goed gebruiken, het is dan ook klip en klaar dat we hierop niet zitten te wachten. Wij vinden het prachtig dat supporters ons steunen, maar dan wel op een positieve manier. Het afsteken van vuurwerk hoort daar niet bij. Buiten dat het voor medesupporters gevaarlijk kan zijn, levert het de club onnodige torenhoge boetes op. De hoogte van deze boetes zal alleen maar verder oplopen bij eventuele toekomstige overtredingen en het mag duidelijk zijn dat dit de club enorm schaadt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam