‘Turbulente laatste transferdagen’

31 januari 2017

In de 615de nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Derby van het Noorden, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior, gaat hij in op de slotdag van het transferwindow en kondigt hij aan dat FC Groningen een nieuwe kledingsponsor krijgt.

“De Derby van het Noorden was afgelopen zondag vooral spannend. Wellicht niet voor de neutrale kijker, maar daarvan heb je er in een stadion doorgaans heel weinig. Een enerverende eerste helft, met kansen over en weer, werd gevolgd door een kwalitatief veel mindere tweede helft. De puntendeling was over negentig minuten niet onterecht. Door het resultaat in Friesland zijn we in 2017 nog altijd ongeslagen.”
 
Groningen Fanatics
“Daags voor de derby met sc Heerenveen werd bekend dat de supportersgroepering Groningen Fanatics zichzelf heeft opgeheven. Aanleiding was de ontvreemding van het spandoek van de Fanatics. In de ‘Ultras-scene’ is het een ongeschreven regel om jezelf op te heffen wanneer je groepsdoek is afgenomen. Natuurlijk respecteren wij het besluit van GF, maar we vinden het wel ontzettend jammer. Vanaf 2003 hebben de Fanatics ons vaak verrast met fantastische sfeeracties en andere creatieve uitingen. Hiervoor willen we hen hartelijk bedanken! Uiteraard is het een aderlating voor de sfeer en ondersteuning van ons team bij de wedstrijden, maar we hopen en rekenen erop dat ook de andere supporters de ploeg naar voren zullen blijven stuwen.”
 
Thuiswedstrijd
“Zaterdagavond spelen we de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Dit competitieduel begint om 20.45 uur en bij de kaartverkoop gelden geen beperkingen. Kaarten aanschaffen kan eenvoudig en snel via deze website.”
 
Transfernieuws
“De laatste dagen van het transferwindow zijn turbulent. Afgelopen zaterdag kregen we vanuit Engeland een serieus bod binnen op Mimoun Mahi. Dat bod hebben wij naast ons neergelegd, te meer daar wij ons eerst wilden focussen op de derby met Heerenveen. Het bod op Mahi werd daarna verhoogd, maar ook dat hebben we niet geaccepteerd.”
 
“Vannacht kwam een derde bieding van de betreffende Engelse club bij ons binnen. Er is ons veel aan gelegen Mimoun Mahi bij FC Groningen te houden, maar een ieder zal begrijpen dat er ergens een financiële grens ligt die wij niet meer kunnen negeren. Op dit moment (dinsdagmiddag – red.) is absoluut nog niet aan te geven hoe dit verhaal zal aflopen. Hoe dan ook zal dat vandaag (dinsdag – red.) wel duidelijk worden, want het transferwindow sluit immers om middernacht.”
 
Hans Hateboer
“Tevens hangt er een transfer van Hans Hateboer in de lucht. Hij is vanochtend (dinsdag – red.) naar Italië gevlogen om zich te oriënteren bij Atalanta Bergamo. De Italianen meldden zich gisteren (maandag – red.) bij ons met een concreet bod. Wij hebben al een tijd terug aangegeven dat het onze voorkeur had Hateboer deze transferwindow te verkopen, omdat hij aan het einde van dit seizoen transfervrij de deur uit zou lopen omdat hij zijn aflopende contract niet wenste te verlengen. Dat scenario was en is voor ons niet wenselijk. Daarnaast heeft Hateboer zelf de nadrukkelijke wens uitgesproken deze stap naar Italië te willen maken. In overleg met de technische staf zijn wij de mening toegedaan, dat we zijn vertrek intern kunnen oplossen.”
 
Belang
“De overgang van Danny Hoesen naar San Jose Earthquakers in Amerika is definitief. De MLS-club uit Californië huurt de spits de rest van dit kalenderjaar, dus tot en met 31 december 2017. San Jose Earthquakes heeft na dit jaar een optie tot koop op Hoesen.”
 
“Aan de transfer van Tjaronn Chery naar China hebben wij dit transferwindow nog een kleine bonus overgehouden. Een enkel medium dacht dat het hierbij om enkele honderdduizenden euro’s zou gaan en dat is door overige media klakkeloos overgenomen. De werkelijkheid is dat wij Chery vorige zomer aan Queens Park Rangers FC hebben verkocht voor 2.337.000 euro. Guizhou Hengfeng Zhicheng heeft nu voor Chery 2.650.000 euro op tafel gelegd. Over dit verschil van ruim drie ton ontvangen wij tien procent, zijnde 31.300 euro.”
 
Samenwerking Robey
“Aan het einde van dit seizoen stoppen wij de samenwerking met kledingsponsor Robey. Na twee succesvolle seizoenen hebben beide partijen in goed onderling overleg besloten afscheid van elkaar te nemen. FC Groningen gaat op zoek naar een nieuwe kledingsponsor en daarbij zijn we in een redelijk ver gevorderd stadium.”
 
“Gezien de beperkte tijd die wij na het vinden van een nieuwe kledingsponsor nog hebben om nieuwe kleding te bestellen, is het hierdoor dit jaar – in tegenstelling tot voorgaande seizoenen – niet meer mogelijk voor supporters om ontwerpen in te brengen en een verkiezing te houden voor de wedstrijdshirts voor het seizoen 2017/2018.”
 
Vacature
“Tot slot van deze nieuwsbrief verwijzen we graag naar deze vacature bij onze dochteronderneming FC Groningen Media B.V. en kunnen we melden dat ondergetekende vanmiddag (dinsdag – red.) om 17.30 uur te gast is in het belprogramma op Radio Noord.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws