string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Trots op het Noorden: FC ‘uit’ naar gemeente Delfzijl.

Woensdag 10 mei 2017 om 15:59

Ongeveer honderd leerlingen van basisscholen uit de gemeente Delfzijl waren onlangs aanwezig bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen PEC Zwolle. De gasten uit Delfzijl waren in het Noordlease Stadion in het kader van het initiatief ‘Trots op het Noorden’. Op donderdag 11 mei volgt ‘de return’ met een ‘thuiswedstrijd’ voor Delfzijl.

Het principe van ‘Trots op het Noorden’ is als bij een Europese of play-offwedstrijd: een uit- en een thuisduel. Delfzijl begon zondag 16 april ‘uit’ in het Noordlease Stadion met het bezoeken van de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen PEC Zwolle. De basisschoolleerlingen en relaties van de gemeente kregen voor deze gelegenheid een speciale FC-Delfzijl sjaal. Daarnaast zal de naam ‘Delfzijl’ worden toegevoegd op de tweede ring van het stadion van FC Groningen.
 
Voetbalclinic en quiz
Morgen, donderdag 11 mei, volgt ‘de return’ met een ‘thuiswedstrijd’ voor Delfzijl. FC Groningen komt dan met de spelersbus naar Delfzijl. Spelers van FC Groningen onder-23 en twee spelers uit de eerste selectie verzorgen op deze dag een voetbalclinic voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Naast de voetbalclinic wordt er een voetbalquiz met een maatschappelijk thema gehouden.
 
'Door mee te doen aan dit initiatief wil de gemeente de levendigheid in de gemeente bevorderen, kinderen op een positieve manier in aanraking laten komen met sport en een gezonde levensstijl bevorderen', aldus Delfzijlster wethouder Jan Menninga.
 
Programma
Om 09.00 uur ontvangt wethouder Jan Menninga basisschoolleerlingen van OBS Tasveld, OBS Jan Ligthart, OBS De Munte, OBS Hiliglo, BS Noorderbreedte, CBS De Meerpaal, CBS De Zaaier en CBS De Windroos in sporthal De Ringen te Delfzijl. De voetbalclinic vindt vanaf 10.45 uur tot 12.30 uur plaats op het Sportpark Centrum Delfzijl.
 
Partners
Gemeente en bedrijfsleven Delfzijl maken ‘uit en thuis’ bij FC Groningen mogelijk. Eerder ging Nieuw Buinen in hetzelfde concept ‘Trots op het Noorden’ Delfzijl voor. Dit keer hebben de volgende partijen zich aan het initiatief verbonden: gemeente Delfzijl, Amasus Shipping B.V., MF Shipping Group, Wijnne & Barends, Wagenborg Shipping en Groothandel Delftechniek.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’