Transfer Poll van FC Groningen naar Almere City

31 augustus 2021

Thomas Poll vervolgt zijn carrière bij Almere City FC. FC Groningen is het met de club uit de Keuken Kampioen Divisie eens geworden over een directe overgang naar Flevoland. De Trots van het Noorden heeft een terugkoopoptie bedongen.

Thomas Poll (20) groeide op in Wehe-den Hoorn en stroomde op 14-jarige leeftijd in bij de FC Groningen Opleiding. De linksbenige speler kwam over van amateurvereniging VV Winsum en startte in het toenmalige onder-15 elftal van FC Groningen. Poll doorliep vervolgens alle opleidingsteams en debuteerde op 28 februari 2020 in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen Willem II. Een week later maakte Poll zijn thuisdebuut als invaller in het duel met PSV, de laatste competitiewedstrijd van het door de coronapandemie eerder afgebroken seizoen 2019/2020.
 
Vorig seizoen kwam Poll tot vier invalbeurten, waardoor de teller op zes officiële wedstrijden in het eerste elftal staat. Daarnaast zat hij nog eens zestien duels bij de wedstrijdselectie. Poll werd in de tweede helft van vorig seizoen verhuurd aan FC Dordrecht ,waar hij het seizoen 2020/2021 afmaakte en tot 18 duels in de Keuken Kampioen Divisie kwam. De linksbenige vleugelspeler werd in 2020 uitgeroepen tot Western Strijder van het Jaar vanuit de Opleiding en stond bij FC Groningen nog onder contract tot medio 2022.

Poll

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen vertelt welke afwegingen er zijn gemaakt om Poll te laten vertrekken. “Wij vinden Thomas een talentvolle speler, die het in zich heeft om in de toekomst mogelijk van toegevoegde waarde te kunnen worden voor FC Groningen. Op dit moment is er voor hem echter te weinig perspectief op speelminuten in het eerste elftal. Daarom zijn we samen op zoek gegaan naar een oplossing met als uitkomst een vertrek naar Almere, waarbij wij een eerste recht hebben om Thomas in de toekomst terug te kopen. Bij Almere City kan Thomas zich verder gaan ontwikkelen op een mooi niveau. Wij houden zijn prestaties goed in de gaten met het oog op de terugkoopclausule. Wij bedanken Thomas voor al de jaren bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in Almere.”

Laatste nieuws