string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trainer Dick Lukkien kijkt vooruit naar duel met MVV.

Donderdag 14 december 2023 om 13:00

FC Groningen stapt morgen, vrijdag 15 december, in de bus voor één van de verste uitduels van dit seizoen. De Trots van het Noorden wordt morgenavond in speelronde 19 van de Keuken Kampioen Divisie om 20.00 uur verwacht in Maastricht voor de aftrap tegen MVV. De ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien wordt in Stadion de Geusselt gesteund door meer dan 200 FC-supporters, die eveneens de lange tocht naar Limburg maken. Het duel wordt niet live uitgezonden door ESPN. FC-supporters die niet naar Limburg reizen kunnen de wedstrijd volgen via het schakelkanaal van de sportzender of het live-radioverslag van RTV Noord.

FC Groningen is inmiddels zes competitieduels op rij ongeslagen en wist de laatste vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie winnend af te sluiten. “Met MVV wacht vervolgens de nummer 14 van de ranglijst en dan ben je geneigd te zeggen: ‘Dat moet te doen zijn.’ En daarin schuilt ‘m nou net het gevaar,” waarschuwt Dick Lukkien. “Wij zijn niet in de positie om te denken dat het allemaal wel even gaat gebeuren. We moeten er iedere week weer klaar voor zijn en daar bereiden we de ploeg op voor.”

Wedstrijdselectie
De bespreking voor het duel met MVV gaat voorbij aan een kwintet spelers. Kristian Lien en Noam Emeran zijn beiden nog geblesseerd. Ook Daleho Irandust is niet bij de wedstrijdselectie. De Zweed kreeg afgelopen dinsdag in een met 3-1 gewonnen besloten oefenduel met Cambuur een enorme schop op zijn enkel. Marco Rente (ziek) is een twijfelgeval. Tenslotte ontbreekt ook Kevin van Veen in Zuid-Limburg. De spits is afgelopen week vader geworden van een dochter en verblijft om deze reden nog bij zijn gezin in Schotland.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met MVV. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
MVV – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer de reisdag van morgen beschrijft, terugblikt op de thuiszege op Telstar en de ontwikkeling van de doelpuntenmaker in die wedstrijd; Luciano Valente.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
1 week geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
1 week geleden

Geniet na via ‘Thuis’