string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tonny van Leeuwen Tribune ondergaat metamorfose.

Donderdag 22 april 2021 om 11:47

De Tonny van Leeuwen Tribune ondergaat een metamorfose. FC Groningen en diverse supportersgroeperingen werken gezamenlijk aan diverse aanpassingen, die moeten leiden tot het verder verhogen van de sfeer en beleving op de tribune aan de noordzijde van het stadion. Tevens  is er een horecastraat gecreëerd op de Tonny van Leeuwen Tribune.

Noordtribune2

Sfeer en beleving is één van de hoofdredenen om een wedstrijd van FC Groningen te bezoeken, blijkt uit onderzoek onder FC-supporters. De fanatieke aanhang van de Trots van het Noorden zit op de Tonny van Leeuwen Tribune en zorgt in grote mate voor de voetbalsfeer in het gehele stadion. FC Groningen vindt het belangrijk dat supporters zich thuis voelen in het Hitachi Capital Mobility Stadion en heeft de supporters dan ook nauw betrokken bij de plannen voor de aanpassingen in het stadion. Het aanpakken van de Tonny van Leeuwen Tribune is daarbij de eerste stap.
 
Verder versterken
FC Groningen wil de band met de supporters nog verder versterken en vindt dat de mensen die straks weer iedere twee weken een thuiswedstrijd van de club bezoeken, zelf invloed moeten hebben op de wedstrijdbeleving op hun tribunedeel. De wens van onder meer de Ultras is een betere doorloop wat betreft horecavoorzieningen. Middels zeecontainers wordt er op de omloop achter de bovenste rij van de Tonny van Leeuwen Tribune een horecastraat gecreëerd. Momenteel vindt er tevens overleg plaats met verschillende betrokkenen over een aanpassing van de huidige spandoekconstructie met als doel nog beter het gebruik van spandoeken te kunnen faciliteren. Om dit te faciliteren houdt de club voorlopig rekening met een inkrimping van de capaciteit van 200 tot 300 stoelen op de noordzijde.
 
De horecacontainers worden door de supporters zelf voorzien van verf en uitingen. FC Groningen faciliteert het geheel, de supporters om wie het gaat kleden de tribune naar eigen inzicht en smaak aan. Op deze manier wordt samen ‘het huis’ klaar gemaakt voor ontvangst in het seizoen 2021/2022. Een grote groep supporters is al enige tijd bezig met onder meer het verven van de muren en zeecontainers.
 
Energie
Supporterscoördinator Matthias Mulder is ongelooflijk enthousiast over het schilderwerk wat door seizoenkaarthouders op de Tonny van Leeuwen Tribune wordt verzet. “Laatst was er weer een groep van zo’n dertig supporters op een zaterdag bezig met verven. Het is prachtig om te zien dat zij hun vrije tijd gebruiken om het stadion mooier te maken. In onze ogen is dit wat wordt bedoeld met ‘samen’. De term samen wordt letterlijk opgepakt en samen maken we stappen vooruit en worden we groter. Het is onderdeel van de reis die we met z`n allen maken. De reis naar de Grote Markt. Samen naar de Grote Markt.”

Noordtribune1

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren