Tom van de Looi vertrekt bij FC Groningen

14 september 2020 / vandaag

FC Groningen heeft met Brescia Calcio overeenstemming bereikt over de transfer van Tom van de Looi naar Italië. De 21-jarige middenvelder tekent een meerjarig contract bij de ploeg uit de Italiaanse Serie B. Van de Looi werd afgelopen seizoen door FC Groningen verhuurd aan N.E.C. uit Nijmegen.

20200814GroningenPec045

Tom van de Looi doorliep de gehele Opleiding van de Trots van het Noorden en maakte op 21 januari 2018 zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. De middenvelder startte als basisspeler in de Eredivisiewedstrijd op bezoek bij Willem II in Tilburg, op dat moment getraind door zijn vader Erwin van de Looi. Hij speelde vervolgens alle resterende competitiewedstrijden in dat seizoen van de eerste tot en met de laatste minuut. Aan het eind van het seizoen 2017/2018 werd Van de Looi binnen de Opleiding uitgeroepen tot Strijder van het Jaar en maakte hij de definitieve overstap naar de eerste selectie.
 
In totaal kwam hij tot 35 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Groningen, waarvan 24 keer als basisspeler. Afgelopen seizoen kwam Van de Looi op huurbasis bij N.E.C. tot 19 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij één keer scoorde. Van de Looi had nog een contract tot 2021 bij FC Groningen. De nieuwe club van de jeugdinternational  –Brescia Calcio – degradeerde afgelopen seizoen uit de Serie A en komt dit jaar uit in de Serie B, het op een-na-hoogste niveau in Italië.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de transfer van de middenvelder. “Tom is een jongen uit de regio en is er in geslaagd om via het traject vanuit de Opleiding als jonge speler het eerste elftal te bereiken. Vorig seizoen hebben we hem verhuurd aan N.E.C. om zich verder te ontwikkelen. Na de voorbereiding bij de eerste selectie van FC Groningen was het perspectief op veel speelminuten niet groot, waarna we samen hebben gekeken hoe hiermee om te gaan. Dit heeft geresulteerd in een permanente oplossing met een transfer naar Italië. Een mooi avontuur voor Tom, waarbij we hem ongelooflijk veel succes wensen. Wij danken hem tevens voor alle jaren dat hij zich heeft gepresenteerd in het shirt van FC Groningen.”

20200904FCGRONINGENNEC068
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws