string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Tom Hiariej verlaat na dit seizoen FC Groningen’.

Dinsdag 25 april 2017 om 14:13

In de 627ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitzege op Go Ahead Eagles, kijkt hij onder meer vooruit naar het slot van de competitie en kondigt hij het aanstaande vertrek aan van Tom Hiariej.

“Het werd afgelopen zaterdag een zinderende avond in de Adelaarshorst in Deventer. In een mooie klassieke voetbalsfeer werd de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles met name in de eindfase van het duel een meeslepend voetbalgevecht. Nadat we grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij waren, verspeelden we in een hectische slotfase toch tot twee keer toe een voorsprong. Met het oog op de ranglijst zouden beide ploegen niets opschieten met een gelijkspel en uiteindelijk speelden wij dat gegeven het beste uit.”
 
Spannend slot
“Door de 2-3 overwinning op Go Ahead gaan wij op weg naar een spannend slot van de competitie. In de laatste twee speelronden van dit seizoen moeten wij alsnog een plek zien te veroveren in het linkerrijtje van de Eredivisie, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.”
 
“We moeten nog even wachten op die ontknoping, want komend weekeinde ligt de Eredivisie stil in verband met de KNVB-bekerfinale. Zondag 7 mei spelen we onze laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen, thuis tegen PSV. Via deze link zijn tickets voor deze wedstrijd in de vrije verkoop. Een week later sluiten we de competitie af met een uitduel met FC Twente in Enschede. In de laatste twee speelronden worden alle Eredivisiewedstrijden gelijktijdig gespeeld en is de aftrap om 14.30 uur.”
 
Afscheid
“Zoals te doen gebruikelijk nemen we bij onze laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen afscheid van spelers, die de club na dit seizoen gaan verlaten. Eén van hen zal Tom Hiariej zijn. Wij hebben hem onlangs een aanbieding gedaan om zijn aflopende contract bij FC Groningen te verlengen. Tom heeft hierover nagedacht en ons uiteindelijk laten weten niet in te gaan op de aanbieding, die wij hem hebben gedaan. Dat respecteren wij uiteraard. Wij hebben daarop besloten niet verder met elkaar in gesprek te gaan en dat onze wegen zich na dit seizoen zullen gaan scheiden.”
 
“Dit betekent dat Tom Hiariej aan het einde van dit seizoen na tien seizoenen in het eerste elftal de club gaat verlaten. In totaal speelde hij tot nu toe bijna tweehonderd officiële wedstrijden bij onze club, waarin hij vier keer scoorde. Binnen de huidige selectie is Tom de speler met de meeste Eredivisiewedstrijden namens de FC achter zijn naam. Tussentijds werd hij enkele malen verhuurd aan een andere club, maar steeds keerde hij terug in Groningen. Op twee seizoenen na kwam Tom Hiariej, die afkomstig is uit onze eigen opleiding, steeds weer aan spelen toe bij FC Groningen. Wij waarderen en respecteren hem zeer en zullen dus bij de thuiswedstrijd tegen PSV officieel afscheid nemen van Tom.”
 
Stage
“De afgelopen week en deze week loopt de 19-jarige Simon Zibo stage bij FC Groningen. Hij is een verdedigende middenvelder en afkomstig uit Ghana. Zibo speelt in Afrika op het hoogste niveau bij Liberty Professionals.”
 
Finale Buurt Battle
“Morgenmiddag (woensdag – red.) is op Sportpark Corpus den Hoorn de finaledag van de FC Groningen Buurt Battle. Het is de afsluiting van een acht weken durend maatschappelijk project in twaalf wijken in Groningen, waarbij het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, gezondheid en het terugdringen van overlast, centraal staan. De eerste selectie van FC Groningen is bij de finale aanwezig, die om 14.00 uur begint en tot 17.00 uur duurt. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend.”
 
“De deelnemers met de meeste punten strijden met hun wijkteam op de finaledag tegen andere wijken. Daarbij worden ze gecoacht door de spelers en staf van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar één winnaar uitkomen en daarnaast wordt de Rabobank Fair Play Cup uitgereikt. Alle winnaars ontvangen een VIP-arrangement rond de competitiewedstrijd FC Groningen-PSV van zondag 7 mei aanstaande in het Noordlease Stadion.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’