string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tom Hiariej: ‘Een heel zuur gevoel’.

Zondag 14 december 2008 om 18:47

Hoewel de meeste mensen op de tribune een koude middag beleefden, hadden alle spelers na afloop van de met 4-1 verloren wedstrijd tegen FC Twente een kleine afkoelingsperiode nodig. De nederlaag kwam hard aan, ook bij Danny Holla en Tom Hiariej. “Een heel zuur gevoel,” aldus Hiariej.

De rechtsback had een moeilijke middag met Eljero Elia als directe tegenstander. “Het eerste kwartier kon ik geen grip op hem krijgen,” zegt Hiariej. “Ik had me vooraf goed op hem ingesteld, want ik ken Elia al heel lang vanuit de jeugd. Je moet hem weinig ruimte geven. Toch kwam hij bij die tweede goal uit mijn rug.”

Aansluitingstreffer
Vlak voor rust maakte Goran Lovre de aansluitingstreffer (2-1) waardoor het in de tweede helft nog een echte wedstrijd kon worden. “We kregen ook wel de kansen om terug te komen in de wedstrijd,” aldus Hiariej. “Maar dan maken zij na twintig minuten een doelpunt. Bij 3-1 is het moeilijk voetballen.”

4-3-3
Ook Danny Holla zag aan het begin van de tweede helft een sterke fase van zijn ploeg. “We gingen van 4-4-2 naar 4-3-3 en dan moet je het eerste kwartier de gelijkmaker maken. Er kwam een bal op de paal en tot twee keer toe kwam er net iemand te laat inglijden. Het is jammer dat zulke kansen er niet ingaan. Het is net dat beetje geluk wat we missen in deze periode.”

Opstaan
“Vier keer achter elkaar verliezen, mag niet met FC Groningen,”zegt Holla “We moeten er maar eens rustig over praten op de training. Misschien is het nodig dat er een aantal jongens moeten opstaan.” Hiariej wil nog niet spreken van een crisis. “We hebben in de wedstrijd tegen PSV en nu wel in fases laten zien dat we het wel kunnen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’