string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Toekennen toegangskaarten onder voorbehoud.

Dinsdag 27 april 2021 om 13:01

FC Groningen gaat vanaf woensdagochtend (28 april) 9.00 uur onder voorbehoud toegangsbewijzen toekennen aan supporters voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, komende zondag om 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het is nog niet duidelijk of er publiek aanwezig mag zijn in speelronde 31 van de Eredivisie, maar om ervoor te zorgen dat het niet te kort dag wordt voor het verstrekken van de toegangskaarten, ontvangen supporters die voor een ticket in aanmerking komen alvast een persoonlijke mail van de Trots van het Noorden.

Als FC Groningen zondagmiddag (2 mei) tegen Sparta Rotterdam supporters in het Hitachi Capital Mobility Stadion mag ontvangen, krijgen de seizoenkaarthouders die aan het begin van dit seizoen in aanmerking kwamen voor het bijwonen van de thuiswedstijd tegen Ajax voorrang bij het claimen van een toegangsticket. Deze groep heeft alleen op woensdag 28 april exclusiviteit.

Persoonlijk bericht
Vanaf donderdag 29 april worden er ook toegangstickets toegewezen aan andere seizoenkaarthouders, die hiervoor in aanmerking komen. Dit betreft de groep seizoenkaarthouders die nog niet eerder dit seizoen bij een wedstrijd is ingeloot. Iedereen die een toegangsbewijs kan claimen voor de wedstrijd FC Groningen – Sparta Rotterdam ontvangt hierover persoonlijk bericht van de club. Indien er nog plekken beschikbaar zijn, komen vanaf vrijdag 30 april alle seizoenkaarthouders in aanmerking voor een toegangsbewijs.
Vanwege onder meer de anderhalvemeter-maatregel en de speciale indeling van de tribunes bij deze wedstrijd, is het niet mogelijk om plaats te nemen op de plek van de eigen seizoenkaart.

Beduidend lagere capaciteit
Mocht er met publiek worden gespeeld, dan zal de capaciteit beduidend lager liggen dan aan het begin van dit seizoen, namelijk maximaal 3.100 plekken. FC Groningen kan daarom niet garanderen dat alle seizoenkaarthouders die een plaats konden claimen tegen Ajax dit ook succesvol kunnen doen tegen Sparta Rotterdam.

Als de aanwezigheid van supporters en sponsors wordt toegestaan, dienen bezoekers om toegang te kunnen krijgen bij de wedstrijd op een specifieke testlocatie een coronatest te ondergaan en voor binnenkomst met een ID-bewijs bij het stadion een negatieve uitslag van maximaal 40 uur oud te kunnen overleggen. Dit geldt ook voor supporters en sponsors die al gevaccineerd zijn. FC Groningen erkent dat dit niet de gastvrijheid is die de club voorstaat, maar heeft daarin weinig te kiezen. Het is een harde eis en voorwaarde die wordt gesteld om met toeschouwers te mogen spelen. 

20200814GroningenPec001

Updates
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn over het al dan niet spelen met publiek zullen wij dit via de officiële communicatiekanalen van de club delen.

De laatste keer dat FC Groningen voor eigen publiek voetbalde, was in de openingsronde van het seizoen 2020/2021 tegen PSV. Op zondag 13 september 2020 genoten toen ruim 6.000 supporters van een middagje bij de FC.
Vanwege werkzaamheden op de Tonny van Leeuwen Tribune worden bij de komende thuiswedstrijden met beperkte toegang alleen de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune opengesteld. De hoofdtribune in het Hitachi Capital Mobility Stadion is beschikbaar voor zakelijke relaties van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’