string(9) "claudebot"

Tip Hoesen leidt FC Groningen naar Maduro.

Woensdag 26 augustus 2015 om 15:49

FC Groningen heeft Hedwiges Maduro gecontracteerd. De 30-jarige verdedigende middenvelder tekent een overeenkomst voor twee seizoenen in Euroborg. De 18-voudig international komt transfervrij over van PAOK Saloniki, waar afgelopen week zijn doorlopende verbintenis werd ontbonden.

Hedwiges Maduro is op 13 februari 1985 geboren in Almere. De middenvelder kende zijn opleiding bij Ajax, waar hij in het seizoen 2004/2005 onder trainer Ronald Koeman debuteerde in het eerste elftal. Diezelfde Koeman haalde Maduro in januari 2008 naar Valencia. Hij speelde tot medio 2012 bij de Spaanse grootmacht. Daarna maakte hij transfervrij de overstap naar Sevilla FC. In januari 2014 verliet de 18-voudig international deze Spaanse club voor het Griekse PAOK Saloniki. In Griekenland werd afgelopen week zijn tot de zomer van 2016 doorlopende contract ontbonden. Hierdoor kon FC Groningen Maduro transfervrij inlijven.
Tip
Manager technische zaken Peter Jeltema geeft eerlijk toe dat hij niet direct had gedacht dat de komst van Maduro naar Euroborg voor FC Groningen haalbaar zou zijn. “Naast scouting is een goed netwerk in dit vak belangrijk. Dit keer kwam de tip van heel dichtbij. Danny Hoesen liet ons namelijk vorige week weten dat Maduro vrij zou kunnen komen en dat hij wel oren had naar een overgang naar FC Groningen. We hebben die handschoen natuurlijk direct opgepakt.”
Mooi en bijzonder
Volgens Jeltema is Maduro de gedroomde kandidaat als versterking van de ploeg. “We praten over een veelvoudig international, die in 2006 met Oranje het WK-eindtoernooi in Duitsland heeft meegemaakt, veel internationale wedstrijden heeft gespeeld en dus een schat aan ervaring met zich meebrengt. Die routine kunnen wij – zeker met het oog op de groepsfase van de Europa League – meer dan goed gebruiken. Het mag duidelijk zijn dat de voetballende kwaliteiten van Maduro onomstreden zijn. Voor FC Groningen is dit een heel mooie en bijzondere transfer. We zijn er trots op dat een speler met de status van Maduro gelooft in ons verhaal en onze voetbalvisie en dat hij FC Groningen ziet als een club waar hij zijn carrière een nieuwe impuls kan geven.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’