string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tim Sparv; dat zit wel snor.

Maandag 05 november 2012 om 14:01

Jan van Dijk, Theo Keukens en René Eijkelkamp. Drie van de vele FC’ers die in het verleden onder meer herkenbaar waren vanwege een mooie snor. Aan het einde van de maand is een nieuwe speler aan dit rijtje toe te voegen. Tim Sparv laat in het kader van Movember de hele maand zijn snor staan.

Elk jaar, in november, vraagt Movember aan mannen over de hele wereld om hun snor te laten staan, met als doel geld in te zamelen en aandacht te vragen voor gezondheidsproblemen van mannen. In 2003 lieten mannen in Australië voor het eerst hun snor staan voor Movember. Sindsdien heeft de gezondheidsboodschap van Movember steeds meer mensen over de hele wereld bereikt. Zo ook Tim Sparv die voor het eerst serieus meedoet aan de actie.
“Ik laat de hele maand november mijn snor staan,” begint Sparv. “Het is leuk en grappig om mee te doen, maar uiteraard voor een zeer serieus doel.  Movember is bedacht ook aandacht te vragen voor mannenziektes als prostaatkanker. Ik heb van mensen in mijn omgeving gehad die zijn overleden aan kanker. Ook ken ik mensen die dicht bij me staan die op dit moment vechten tegen prostaatkanker. Ik wil daar op deze manier aandacht voor vragen.”
Sparv is de enige selectiespeler van FC Groningen die zich actief inzet voor de stichting. “Het was mijn eigen idee om geld in te zamelen en mensen kunnen via mijn Movember-website een donatie doen. De donatie gaat direct naar de stichting. Ik probeer op deze leuke manier bij te dragen aan de strijd tegen prostaatkanker. Door aandacht te vragen en financieel natuurlijk.” 
Doneren
Het idee van deelname aan de actie werd in huize Sparv niet direct met open armen ontvangen. “Wat mijn vriendin hiervan vindt? Zij houdt er niet van, maar het is voor een goed doel dus ze vindt het wel ‘okay’. Het is ook niet zo dat ik me een hele maand niet scheer. Ik laat alleen mijn snor staan, dat zijn de regels. Mijn baard houd ik gewoon bij.”
Mensen die Tim Sparv in zijn actie willen steunen kunnen via onderstaande website een financiële donatie doen aan de middenvelder van FC Groningen.  

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven