string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tilburg stelt honderd gratis kaarten beschikbaar voor fans FC.

Dinsdag 10 augustus 2010 om 14:05

In de 293ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de competitiestart tegen Ajax en meldt hij goed nieuws uit Tilburg.

“De competitiestart zit erop. Na een 2-0 achterstand voelt het 2-2 gelijkspel van afgelopen zondag tegen Ajax als winst. Het was een boeiende voetbalmiddag in Euroborg met een uitstekende sfeer in het stadion. Voor onze nieuwe technische staf en de spelersgroep was het resultaat een enorme opsteker. Dit geeft vertrouwen voor de volgende competitiewedstrijden, te beginnen aanstaande zaterdag in Alkmaar tegen AZ.”
Uitgedund
“De eerste selectie is deze week behoorlijk uitgedund door de diverse internationals, die op pad zijn voor hun land. Wie het betreft en waar zij spelen is elders op deze website uitgebreid te lezen. Ook keeperstrainer Ruud Hesp is afwezig, hij zit bij het Nederlands elftal. Trainer Pieter Huistra verwacht op vrijdag de groep weer compleet te hebben. Dit is kort dag in de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ, maar wij mogen er bij FC Groningen trots op zijn dat we zoveel internationals binnen onze selectie hebben.”
“Pieter Huistra is zelf morgen (woensdag – red.) afwezig bij de trainingen van de eerste selectie. Hij vertegenwoordigt FC Groningen op de traditionele landelijke G-Voetbaldag in Barendrecht. Assistent-trainer Erwin van de Looi zal de leiding hebben over de twee trainingsessies in Groningen.”
Smet
“Enige smet op de middag was afgelopen zondag de betreding van het veld door een bezoeker van het stadion. Euroborg is een heel open en publieksvriendelijk stadion, zonder hekken of grachten. Hierdoor is het betreden van het speelveld tamelijk eenvoudig. Al voor de ingebruikname van Euroborg hebben wij echter gecommuniceerd dat het betreden van het speelveld ten strengste verboden is en dat bij schending hiervan een levenslang stadionverbod voor Euroborg zou worden uitgevaardigd. Dit zullen wij naar aanleiding van het incident van afgelopen zondag dan ook gaan doen. Bovendien zal de KNVB deze persoon een stadionverbod van vijf jaar opleggen voor alle stadions in Nederland.”
Positief
“Verheugend was de nadrukkelijke aanwezigheid van Groningen Fanatics in Euroborg. Door middel van vlaggen, trommels en vocale ondersteuning hebben zij mede bijgedragen aan de goede sfeer in het stadion en daar zijn we uiteraard blij mee.”
“Positief waren ook de reacties die wij mochten ontvangen naar aanleiding van de maatregel die wij hadden getroffen om de supporters op de bovenste rij stoelen van de eerste ring beter te beschermen tegen met consumpties morsend publiek. Hiertoe hebben wij een streep op de omloop geplaatst met de oproep aan bezoekers achter deze streep te blijven staan. Hieraan is massaal gehoor gegeven en een enkeling, die hiervan niet op de hoogte was, is hierop tijdens de wedstrijd aangesproken en heeft de aanwijzingen van onze servicemedewerkers keurig opgevolgd.”
Uitstekend
“Vaak zorgde het onvoorzichtig omgaan met en morsen van consumpties door publiek, dat met name gedurende de wedstrijd op de omloop blijft staan, voor onbedoelde overlast bij de direct voor hen zittende mensen. Daarom is in de Klankbordgroep een voorstel bedacht voor een fysiek toezicht én om mensen persoonlijk erop aan te spreken dat het staan op de omloop direct achter de bovenste rij stoelen niet gewenst is. Dit is uitstekend verlopen. En de reacties van alle bezoekers hierop waren positief.”
Goed nieuws
“We hebben nog meer goed nieuws voor onze supporters. Zoals wellicht bekend is, hebben wij twee seizoenen geleden een vervelende ervaring gehad rondom de uitwedstrijd tegen Willem II. Op last van de autoriteiten van Tilburg is toen onder meer een trein met FC-supporters onverrichter zaken teruggestuurd naar Groningen. Samen met onze supporters hebben wij toen nadrukkelijk bezwaar gemaakt tegen deze gang van zaken. Een officieel schrijven richting Willem II en de gemeente en diverse gesprekken in Tilburg hebben toen helaas tot weinig beweging geleid.”
Nationale Ombudsman
“Onze Supportersvereniging heeft zich echter standvastig getoond en heeft de nationale Ombudsman ingeschakeld om hun onvrede te uiten. Naar aanleiding hiervan zijn de afgelopen periode wederom gesprekken gevoerd met Willem II en de gemeente Tilburg. Zij hebben nu toegegeven dat het optreden van destijds geen schoonheidsprijs heeft verdiend. Daarom heeft de gemeente Tilburg honderd gratis kaarten beschikbaar gesteld voor FC-supporters voor de competitiewedstrijd die wij op vrijdagavond 27 augustus bij Willem II spelen.”
“Wij verwachten echter dat die avond meer dan honderd fans ons zullen steunen in Tilburg. In overleg met de Supportersvereniging is er daarom voor gekozen om naar rato een korting te geven op de toegangskaart voor die wedstrijd. Met andere woorden: de waarde van de honderd kaarten wordt verdeeld onder het totaal aantal supporters dat de uitwedstrijd zal bezoeken. Dit bedrag wordt per persoon bij binnenkomst in het gastenvak in Tilburg uitgekeerd.”
FC Groningen Junior Club
“De FC Groningen Junior Club heeft morgenmiddag (woensdag – red.) de eerste activiteit van het nieuwe seizoen en die is helemaal volgeboekt. Maar liefst 370 kinderen en begeleiders gaan in bioscoop MustSee Groningen naar ‘Sammy’s avonturenfilm’. Helaas is Groby niet aanwezig. Hij is door de KNVB als gast uitgenodigd bij de eerder genoemde landelijke G-Voetbaldag in Barendrecht en dat kon hij natuurlijk niet weigeren.”
“De FC Groningen Junior Club kan dit seizoen de meeste activiteiten gratis aanbieden. Dit komt mede door de nieuwe overeenkomst, die is afgesloten met Rabobank. De komende drie seizoenen zal de bank met ideeën weer optreden als Super Fan van de Junior Club. Tevens zal Rabobank het inmiddels bekende handtekeningenboekje, wat de clubleden gratis thuis ontvangen, opnieuw mogelijk maken.”
Shoot-out
“Ook de overeenkomst met Gasunie loopt dit seizoen door. Zij verbinden hun naam aan de shoot-out, die tijdens de rust van wedstrijden wordt gehouden. Deelnemers aan deze activiteit krijgen een prachtig tenue, dat ze na de shoot-out mogen houden. Opgeven voor de strijd om de Gasunie Bokaal kan via het contactformulier op de website van de FC Groningen Junior Club.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen