Tien Beloften naar punt tegen Hoek.

Zaterdag 20 oktober 2018 om 17:33

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 2-2 gelijkgespeeld tegen HSV Hoek. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van FC Groningen door een treffer van Jannik Pohl. De 2-1 werd binnengekopt door Daniel Bouman. Amir Absalem kreeg bij die stand een rode kaart.

In de eerste helft begon Hoek sterk, maar kwam de thuisploeg uiteindelijk met 1-0 voor door een treffer van Jannik Pohl. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen de Zeeuwse gasten op 1-1 door een treffer van Ruben de Jager. Een minuut later was er de voorsprong voor Groningen door een rake kopbal van Daniel Bouman. Twintig minuten voor tijd kreeg Amir Absalem rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Rik Impens benutte vervolgens de strafschop en bepaalde de eindstand op 2-2.

Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Lars Kramer, Luuk Wouters, Amir Absalem (69’  rood), Marijn Ploem, Daniel Bouman (88’ Tim Riksman), Gerald Postma, Matthijs Hardijk (73’ Kellian van der Kaap), Jannik Pohl (67’ Thijs Dallinga), Jhurrey Margaritha.
Rest bank: Nick Plomper, Antonio Manolache, Rano Burger, Antonio Sefer.

Opstelling HSV Hoek
Jordi de Jonghe, Gert Jan van Leiden, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Rik Impens, Gianni Tiebosch (62’ Yves Nyemb), Lionel Fitsch, Zinou Chergui, Ruben de Jager (82’ Marijn Wijkhuijs), Kyle Doesburg, Jonathan Constansia.

Toeschouwers: 300
Scores: 16’ Jannik Pohl 1-0; 55’ Ruben de Jager 1-1, 56’ Daniel Bouman 2-1, 70’ Rik Impens (strafschop) 2-2.

Scheidsrechter: Stef Veekamp
Rode kaart: 69’ Amir Absalem
Gele kaarten: 63’ Amir Absalem, 66’ Jonathan Constansia, 90’ Kellian van der Kaap