string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar.

Woensdag 13 maart 2024 om 11:00

Tiemen Werksma is de derde speler dit seizoen die is genomineerd voor de eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar. De verdediger van FC Groningen onder-16 voegt zich bij het rijtje genomineerden; Sven Bouland en Yénio Holder. Leonardo Hotels is vanaf dit kalenderjaar de naamgever van de eretitel binnen de FC Groningen Opleiding.

De 16-jarige verdediger is begonnen met voetballen bij Velocitas 1897 in het Stadspark. Op een steenworp afstand van Sportpark Corpus den Hoorn, waar hij als speler van FC Groningen onder-12 de overstap maakte naar de Opleiding van FC Groningen. “Op deze velden liggen mooie herinneringen,” zegt Werksma lopend richting een nieuwe training van FC Groningen onder-16. “Van twin-games met Onder-12 waarin ook ik nog regelmatig scoorde, tot de halve finale in het bekertoernooi met Onder-14. Scoren doe ik niet zoveel meer als verdediger.”

De voornaamste taak van Werksma is tegenwoordig spitsen afhouden van doelpunten. Daarbij begint het aanvallen van zijn eigen ploeg uiteraard met een goed verzorgde opbouw. “Ik denk dat ik een goede trap heb en ook vanuit onze verdediging leiding geef.” De opbouw en het algemeen leiding geven zijn facetten waarin de verdediger de komende jaren graag nog stappen wil zetten. De droom voor de jonge Stadjer is om binnen een aantal jaar te schitteren in Euroborg.

“Ik ben een echte Groninger en FC Groningen is voor mij de mooiste club die er bestaat. Het is ook prachtig om te zien hoe de supporters altijd weer achter het team staat. Ik hoop over drie jaar mijn eerste minuten te maken.” Bekijk via onderstaande videoplayer het interview met Werksma.

Vijf keer per seizoen kunnen trainers/coaches/managers een speler of speelster nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar. Om genomineerd te worden wil staf en begeleiding gedrag bij spelers zien die past bij de kernwaarden van de Opleiding; aanpakken, reëel en groei.

Een persoon die iedere dag het beste uit zichzelf wil halen. Die strijdt voor het beste resultaat en veel energie stopt in wat hij doet. Iemand die initiatief neemt zowel binnen als buiten de lijnen en geen excuses kent. Een nuchter en oprecht persoon.

Leonardo Hotels is sinds dit kalenderjaar naamgever van de ereprijs voor spelers uit de Opleiding. Bart Olinga, General Manager bij Leonardo Hotels is trots zich als partner aan de FC Groningen Opleiding te verbinden. “Een goede Opleiding is voor het succes van een club als FC Groningen cruciaal, dus is het prachtig om te zien met hoeveel passie, plezier, kennis en kunde de staf en spelers elke dag op de velden en in het TopsportZorgCentrum bezig zijn.”

“Bij Leonardo Hotels zijn ook wij dagelijks bezig met de talentontwikkeling van onze medewerkers en stagiairs. We zijn er enorm trots op dat wij de komende jaren de Strijder van het Jaar – competitie mede mogelijk maken. We wensen iedere alle spelers en speelsters uit de Opleiding van FC Groningen veel succes en willen Tiemen hartelijk feliciteren met zijn nominatie.”

Afgelopen seizoen ging de titel naar Thom van Bergen. Eerder werden onder anderen Thijmen Blokzijl, Bjorn Meijer, Tom van de Looi en Ludovit Reis uitgeroepen tot Strijder van het Jaar. Aan het einde van het seizoen wordt bekend gemaakt wie zich Leonardo Hotels Strijder van het Jaar mag noemen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren