string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tibbling wacht met Zweden nu al ‘finale’ op EK.

Woensdag 24 juni 2015 om 16:44

Simon Tibbling speelt vanavond, woensdag 24 juni, om 20.45 uur de derde en laatste groepswedstrijd op het EK onder-21. In stadion Miroslava Valenty in Tsjechië staat voor Zweden niet alleen een plek in de halve finales op het spel, óók ligt er een Olympisch ticket klaar voor Rio 2016.

De Zweden hebben tot dusver op het EK één groepswedstrijd gewonnen en één verloren. In beide duels viel de beslissing in de slotfase van de wedstrijd. Tegen Italië leverde dat in de openingsronde vijf minuten voor tijd drie punten op (1-2 winst), maar afgelopen weekeinde zorgde Engeland op hetzelfde late tijdstip met de enige treffer van het duel ervoor dat het in punten gelijk kwam met Zweden en dat Tibbling en zijn ploeggenoten een nagenoeg zekere kwalificatie voor de halve finales vooralsnog zagen sneuvelen.
In eigen hand
Niettemin heeft de ploeg van FC Groningens middenvelder alles nog in eigen hand in groep B. Vanavond (woensdag – red.) treden de Zweden in de derde en laatste groepswedstrijd aan tegen koploper Portugal, dat vier punten heeft uit twee duels.
Bij winst is Zweden zeker van de halve finales, die zaterdag worden gespeeld. Bij een gelijkspel is Tibbling met zijn team afhankelijk van het resultaat van Engeland (ook drie punten) tegen Italië, dat voorlopig de rij sluit met één punt. Verlies betekent uitschakeling. Beide groepsduels worden vanavond gelijktijdig gespeeld.
Tibbling bleef in het openingsduel van Zweden met Italië negentig minuten op de bank, maar startte tegen Engeland in de basis. De middenvelder van FC Groningen werd tegen de Engelsen na 78 minuten bij een 0-0 tussenstand gewisseld.
Olympische Spelen
In groep A kwalificeerden Jong Denemarken (groepswinnaar) en Jong Duitsland zich gisteravond (dinsdag red.) voor de halve finales van het EK. De finale van het EK onder-21 wordt volgende week dinsdag gespeeld. De vier halve finalisten verdienen tevens een deelnamebewijs voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Hierop is één uitzondering mogelijk: als Engeland zich plaatst voor de halve finales zullen de nummers 3 van beide poules aanstaande zondag een play-off spelen om het vierde Olympische ticket. Engeland is als deel van Groot-Brittannië namelijk geen lid van het Olympisch Comité.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’