string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling: ‘Finales zijn de mooiste wedstrijden om te spelen’.

Vrijdag 31 juli 2015 om 14:16

Simon Tibbling kan zondag zijn derde prijs in drie maanden tijd binnenslepen. De middenvelder won met FC Groningen de KNVB-beker en werd daarna Europees kampioen met Jong Zweden. Door die interlandverplichtingen begon Tibbling later aan de voorbereiding, maar hij zegt helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Net als Tom Hiariej, die na lang blessureleed blij is dat het voor hem eindelijk weer begint.

Simon Tibbling speelde op dinsdag 30 juni, twee dagen nadat FC Groningen was begonnen met de voorbereiding voor het huidige seizoen, de finale van het EK onder-21 met Zweden. Logischerwijs mocht de middenvelder dan ook later aansluiten bij de groep van trainer Erwin van de Looi en dus meldde Tibbling zich twee weken geleden pas weer in Groningen. De Zweed ziet geen probleem in een kortere voorbereiding
Energie
“Twee weken moet genoeg zijn en ik voel me goed,” aldus Tibbling. “Het EK was geweldig, echt een gekkenhuis in Zweden. We hebben voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 1948 wat gewonnen en de finale werd door 2,4 miljoen mensen bekeken. Ik ben na het toernooi een paar weken thuis geweest in Zweden. Bij familie, met vrienden en ik heb mijn oude teamgenoten opgezocht. Ook heb ik wat wedstrijden van mijn oude club Djurgårdens IF gezien. Het gaf me energie om weer een nieuw seizoen in te gaan en ik heb ervan genoten.”
Hoewel de vakantie iets korter was dan die van zijn teamgenoten, kijkt Tibbling uit naar het begin van het seizoen. “Het is ook fijn om weer terug te zijn en op het veld te staan met mijn teamgenoten. Al vrij snel wilde ik wel weer voetballen en we gaan natuurlijk een mooi seizoen tegemoet.”
Finales
Het seizoen begint voor de bekerwinnaar met een wedstrijd tegen landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal. De derde finale voor Tibbling in drie maanden tijd. “Finales zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Daar kun je er ook niet genoeg van spelen. We kijken er ontzettend naar uit. Een prijs is een prijs en als voetballer wil je zoveel mogelijk prijzen winnen.”
“PSV heeft een goed team en is als landskampioen misschien wel de favoriet, maar wij zijn ook goed. We hebben een paar goede versterkingen erbij gekregen en beide teams zitten natuurlijk nog in de beginfase. Het wordt denk ik dan ook een open wedstrijd waarin wij, wanneer we goed zijn, van ieder team kunnen winnen.”
Extra tintje
Mocht Tom Hiariej zondag in actie komen, dan speelt de middenvelder zijn eerste officiële wedstrijd sinds 20 december van het vorige kalenderjaar. Hiariej brak in het duel met FC Dordrecht zijn arm en kan, na maanden aan de zijlijn, niet wachten tot het zondag weer begint. “Het kriebelt weer en voor mij heeft deze wedstrijd door mijn lange afwezigheid een extra tintje. Ik heb nergens meer last van en ben er helemaal klaar voor. Ik kan mezelf weer laten zien.”
Volgens Hiariej gaat FC Groningen er alles aan doen om naast de beker ook een schaal te pakken. “Het is een echte finale, alles of niets. PSV is op papier de favoriet, maar als wij laten zien wat we de laatste tijd op de training hebben laten zien, maken we zeker een kans. Zo`n voorbereiding is leuk, maar je werkt toe naar de echte wedstrijden en dat begint voor ons komende zondag.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren