Thuiswedstrijd zonder publiek dreigt

1 maart 2019 / vandaag

De KNVB heeft FC Groningen een schikkingsvoorstel gedaan van 15.000 euro naar aanleiding van het ongeoorloofd afsteken van vuurwerk door supporters op de Tonny van Leeuwen Tribune, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Dit is natuurlijk al een flinke sanctie, maar de consequenties bij herhaling hiervan zijn nog veel groter. De letterlijke tekst in het schrijven van de tuchtcommissie luidt:

“-het spelen van een thuiswedstrijd van het eerste elftal van FC Groningen zonder (indien mogelijk het verantwoordelijk deel van het) publiek, in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB. Dit deel van de straf is geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar.”

Wanneer er dus op de tribunes van het Hitachi Capital Mobility Stadion in de periode maart 2019 tot en met maart 2020 wederom vuurwerk wordt afgestoken, dan is het gevolg dat FC Groningen een thuiswedstrijd zonder (een deel van het) publiek moet spelen. Dit zou een regelrecht fiasco zijn voor alles en iedereen rondom FC Groningen.

Verboden
Iedereen kan en mag zijn mening hebben over het gebruik van vuurwerk in voetbalstadions, maar feit is dat dit in voetbalstadions en dus ook bij FC Groningen verboden is. Daarbij blijkt dat de gevolgen voor onze supporters, het team en de gehele club groot kunnen zijn.

Bij alle thuiswedstrijden gaan wij ons publiek hiervan op de hoogte brengen door middel van teksten op onze LED-boarding en de stadionspeaker, zodat niemand vergeet wat de gevolgen zijn bij herhaling.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws