string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Thuisshirts Autoborg geveild voor goed doel.

Dinsdag 02 december 2008 om 14:24

In de 209de nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisnederlaag tegen AZ, meldt hij de recordopbrengst bij de collecte van de Groningen Fanatics en neemt hij de activiteiten in de komende week door.

“Afgelopen vrijdag hebben we kunnen zien hoe koploper AZ een maatje te groot was voor FC Groningen in Euroborg. Desondanks bleef de wedstrijd – die door circa een half miljoen mensen werd bekeken op Discovery Channel – tot de slotfase spannend. Ondanks de eerste thuisnederlaag staat FC Groningen op de vijfde plaats van de ranglijst.”

“Rond de wedstrijd tegen AZ was er nog wel een succes te melden voor de Groningen Fanatics. Zij collecteerden voor nieuwe sfeeracties in het lopende seizoen en haalden een recordopbrengst van ruim negentienduizend euro op. Dat is meer dan een verdubbeling van de opbrengst van de collecte in 2007.”

Naar Eindhoven
“Komende zaterdag staat de volgende ontmoeting tegen een ploeg uit het linkerrijtje op het programma. In Eindhoven gaat FC Groningen op bezoek bij de nummer 6 van de Eredivisie, PSV. Het is voor ons de duizendste wedstrijd die we spelen in de Eredivisie sinds de FC in 1971 werd opgericht.”

“De verkoop voor de FanTour en autocombi naar Eindhoven loopt tot en met donderdag via TicketBox en internet. De ploeg is al verzekerd van een flinke supportersschare aangezien de Junior Club aanstaande zaterdag liefst drie bussen laat rijden richting Brabant.”

Verhuizing
“Afgelopen zaterdag pakte onze A1 overigens een belangrijke zege in Eindhoven door PSV in eigen huis te verslaan. De Beloften deden het gisteravond (maandag – red.) minder goed. Op Corpus den Hoorn verspeelde de ploeg een 2-0 voorsprong ondanks het feit dat de ploeg vanaf dat moment met een man meer speelde. Zo won Jong FC Utrecht met 3-2. De komende week is er een speler op proef bij de Beloften. Het betreft de 18-jarige Togolese linkermiddenvelder Lalawele Atakora.”

“En er is meer nieuws van Corpus den Hoorn te melden. Onze jeugdopleiding is namelijk deze week aan het verhuizen en zal de overstap maken van de oude units aan de lange zijde van het hoofdveld van GRC naar een nieuw gebouw van twee verdiepingen aan de korte zijde van het veld naast de kantine van GRC. Daardoor is het vaste nummer tijdelijk niet bereikbaar.”

Eén op één
“Over de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden is te melden dat de wedstrijd tegen FC Twente inmiddels is uitverkocht. Of er verkoop van kaarten in de vakken OO en PP zal plaatsvinden, wordt in de loop van volgende week bekend via deze website. De verkoop voor het duel met Heerenveen start aanstaande zaterdag om 9.00 uur via internet en TicketBox. Hierbij geldt dat Seizoen- en ClubCardhouders één kaart per persoon kunnen aanschaffen. Hiermee willen we aansturen op het bezoek van zoveel mogelijk eigen supporters bij deze wedstrijd op 28 december. De ervaring leert dat in een later stadium voor deze derby géén extra kaarten meer verkrijgbaar zullen zijn voor de vakken OO en PP.”

“Nu de berichtgeving rond een mogelijk vertrek van Klaas Jan Huntelaar bij Ajax op gang is gekomen, krijgen wij steeds meer vragen over het eventueel vertrek van onze spelers of juist het aantrekken van nieuwe spelers. Deze vragen kunnen we op voorhand heel duidelijk beantwoorden met de mededeling dat wij via onze eigen website mogelijk transfernieuws kenbaar zullen maken, als daarvoor aanleiding is. Wij gaan dus niet op voorhand reageren op speculaties.”

“Morgen (woensdag – red.) worden door Sport&Markt de resultaten gepresenteerd van de jaarlijkse meting van het CPM-model, de barometer waarin draagvlak, achterland en populariteit van de club worden gemeten. We hebben daarnaast zelf adviesbureau Hypercube onderzoek laten doen naar de kansen en mogelijkheden van de club in de toekomst. Deze week zullen zij de resultaten aan directie en management van de club presenteren. Wij gaan vervolgens intern discussiëren over de bevindingen en aanbevelingen die uit dit rapport naar voren komen.”

Sinterklaas
“Morgenmiddag (woensdag – red.) komt Sinterklaas op bezoek in Euroborg. Tussen twee en vier uur zijn er ruim honderd leden van de Junior Club die het feest zullen vieren met de Goedheiligman. Daarna is het de beurt aan de kinderen van spelers, personeel en sponsors van de club om het sinterklaasfeest te vieren. Overigens kunnen leden van de Junior Club zich sinds gisteren (maandag – red.)  – via de eigen website – weer aanmelden voor activiteiten van de komende periode.”

“Komende donderdag is er in Euroborg een presentatie en rondleiding voor voetballers van de KNVB Regionale Voetbaltrainingen in het noorden van Nederland. Van alle noordelijke profclubs heeft FC Groningen de meeste aanvragen gekregen voor een dergelijke rondleiding.”

“Tenslotte vraag ik graag aandacht voor een speciale veiling van shirts van onze hoofdsponsor Noordlease. Zij veilen de speciale shirts met de opdruk ‘Autoborg’ uit de eerste thuisduels van deze competitie. De opbrengst gaat naar Stichting Aktie Benin, waarvan Arjen Robben ambassadeur is. De veiling loopt tot en met 10 december. Ga naar http://www.noordlease.nl/Veiling voor meer informatie of om meteen per e-mail een bod uit te brengen.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen