string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Thijs Dallinga tekent contract voor drie jaar.

Donderdag 28 juni 2018 om 10:10

De 17-jarige Thijs Dallinga heeft woensdagmiddag in het Noordlease Stadion zijn handtekening gezet onder een contract voor de komende drie seizoenen. De spits is afkomstig van FC Emmen en gaat dit seizoen deel uitmaken van de onder-23 van FC Groningen.

Dallinga speelde de afgelopen zes seizoenen in de opleiding van FC Emmen en was daarvoor actief in de jeugd van vv Siddeburen en vv Hoogezand. “Ik studeer commerciële economie aan de Johan Cruyff Academy en heb de afgelopen jaren met veel plezier bij FC Emmen gespeeld. Ik woon in de Stad en heb veel zin om me bij FC Groningen verder te ontwikkelen. Zo wil ik werken aan mijn linkerbeen en daarnaast het spel nog beter lezen. Afgelopen maandag zijn we met onder-23 begonnen aan de voorbereiding en we hebben een mooie groep met veel potentie.”

Contacten
Technisch manager Ron Jans vertelde dat Dallinga al eerder in beeld was bij de opleiding van FC Groningen. De dag die bepalend was voor de hernieuwde interesse, was een bekerwedstrijd van FC Emmen onder-19 tegen Ajax, die eindigde in een 5-2 overwinning. “Ik maakte twee goals en gaf één assist,” aldus Dallinga. “Later hebben we FC Emmen tegen Excelsior bekeken, de nummers 1 en 2 van de ranglijst,” aldus Jans. “En in die wedstrijd moest Excelsior alleen maar tegenhouden. De ruimtes voor een spits waren klein en Thijs viel op door zijn aanname en het wegdraaien. Daarna hebben we de contacten gelegd of hij voelde voor een overgang naar Groningen.”

Ontwikkelen
Jans was vervolgens positief over de gesprekken samen met trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23. “Het was een los en soepel gesprek en Thijs weet goed wat hij wil. We hebben ons plan met hem verteld en de manier van werken toegelicht. We zijn dan ook hartstikke blij dat hij heeft gekozen om de overstap naar FC Groningen te maken. Bij ons komt hij in een omgeving waar hij wekelijks in de Derde Divisie of in de Eredivisie onder-19 kan spelen en bij een club waar talent de mogelijkheid heeft de stap naar het eerste elftal te maken.”

Extra werk
Alfons Arts, woonachtig in Emmen, zag Dallinga al diverse keren aan het werk op het trainingsveld in Emmen. “Het is een jongen die veel extra werk verricht. Ik zag hem geregeld alleen op het trainingsveld nog een halfuur doorgaan. Dat zijn de echten. Hij wil elke dag het maximale uit zichzelf halen en dat straalt hij uit. Bij FC Groningen heeft hij de kans om vlieguren te maken op een hoog niveau en daarna hopelijk zijn kans te grijpen om de stap naar de eerste selectie te maken.”

20180627EOA3112

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen